Imprimeix
Categoria: Comunicats
Vist: 695

MÉS per Capdepera reafirma la seva oposició al turisme de gatera, per molt que es llancin missatges de por.













 

A MÉS per Capdepera hem sabut que fa algunes setmanes va tenir lloc una trobada de l'associació de l'oci nocturn de Cala Rajada, a la qual va assistir el batle com a convidat. En la seva intervenció, el Sr. Fernàndez sembla que va venir a dir que farà el possible perquè res canviï en el nostre municipi, confirmant el que ja ha manifestat en altres ocasions: que el nostre model turístic ha de tenir de tot.

El batle també va advertir que hi ha partits que volen posar límits a determinats segments de turisme, no sabem si referint-se a Més per Capdepera, intentant infondre por als assistents sobre un possible canvi de govern, obviant que bona part de la població està en contra del turisme d'alcohol i excessos.

Com ja hem manifestat en altres ocasions, el problema no és causat per l'existència de negocis d'oci nocturn, els quals, la majoria, compleixen la llei i promouen un consum responsable i una convivència pacífica entre turistes i residents. El problema són els que incompleixen la normativa, els que promouen i venen Cala Rajada com a destinació d'alcohol i on tot val, els que inciten al consum d'alcohol en zones naturals protegides i els que permeten que Cala Rajada, durant uns mesos a l'any, sigui un infern per als residents.

Per tant, per molt que es llancin missatges de por davant un determinat resultat electoral, MÉS per Capdepera reafirma la seva posició: el problema no és l'oci nocturn en general, el qual fa dècades que està implantat en el nostre municipi. El problema és el turisme de gatera i d'excessos, aquell que embruta el nom de Cala Rajada, el que fa malbé Cala Agulla i el que provoca multitud de molèsties als veïnats a canvi de l'enriquiment d'uns pocs. Però el problema també són aquells que, tenint responsabilitats de govern, no han fet res per capgirar aquesta situació.

En conseqüència, MÉS per Capdepera es reafirma en el seu objectiu, si governa: hi ha un concret segment de turisme durant uns concrets mesos a l'any, lligat bàsicament al consum d'alcohol, que no pot tenir cabuda a Cala Rajada i que ha de ser substituït gradualment per un altre de més respectuós amb els residents i l'entorn.

 

MÉS per Capdepera