William Tetard va oferir un curs de mones de Pasqua destinat al seu projecte solidari, abans de l’entrega del premi


 

Dimecres 12 d’abril de 2023, el restaurant Ses Rotges va ser la delícia per als més petits quan va oferir un curs de confecció de mones de Pasqua. La sala menjador pensada per a l’ocasió, també tendrà possiblement la versatilitat de sala multiusos per a realitza-hi diferents activitats. D’altra banda el dia d’avui es va fer per a preparar unes mones exquisides on els joves alumnes, amb la gorra de cuiners posada, varen fer de pastissers per un dia. Tradicionalment, la festa dels ous de Pasqua se celebra a diferents països europeus i segurament arribà a Cala Rajada per aquest contacte amb residents estrangers.
 

Primerament, cal dir que tothom estava entusiasmat amb el taller i que la decoració de la sala, amb els armaris d’època i les vidrieres grogoses li oferia un aspecte d’allò més acollidor. El mestre Tetard extreia la xocolata d’una font, perquè més tard l’al·lotea pogués aferrar els ous amb ajuda d’una màquina singular. Les formes ovalades de xocolata anaven des de les divertides decoracions amb núvols de sucre fins als famosos «lacasitos» i caramels tradicionals. La boca se'ns feia aigua mentre vèiem aquella preparació tan típica d’aquesta època de Pasqua per uns cuiners tradicionals.
 

Seguidament, cal esmentar que aquesta activitat és el resultat del projecte Dolç Somriure, que està fortament vinculat amb la Fundació Vicenç Ferrer en una activitat totalment solidària. El curs de les mones es va dur a terme de 10 a 12 hores i estava adreçat a nens de 4 fins a 12 anys. A banda del curs, s’aprofità també per fer l’entrega del premi de Cap Vermell que sortia arran del concurs d’esbrinar quin era el pes de l’ou de Pasqua; el guanyà Bea Fernández quan encertà que es tractava d’una mona de 309 grams. Des de Cap Vermell li donam l’enhorabona. 
 

Finalment, és importat l’agraïment del cuiner de Ses Rotges, William Tetard a les altres entitats col·laboradores del projecte com són el Forn Juva, qui oferí un assortit de coques per a l’ocasió i l’acadèmia d’idiomes Schwa, que també participa en el projecte. Tot plegat, va ser una activitat lúdica i festiva a més de formativa, que també comptà amb el suport familiar Tetard a més d’amics i personal del Restaurant, tot un esdeveniment que va ser una sorpresa dolça per als més petits en un dia màgic que de ben segur mai no oblidaran i que va ser ideal per celebrar la Pasqua d’enguany. Tant de bo l’any que ve s’animin a tornar-ho a fer.  







Bones Pasqües!