I tornar com més aviat millor a la quotidianitat.

 

Quan passen situacions catastròfiques posem molta l’atenció en els efectes que provoquen. Imatges de les destrosses, dels arbres caiguts i dels mals que provoquen omplen les pàgines. Però és de justícia fer-nos ressò de la feina que se’ls afegeix als afectats i a certs col·lectius i serveis públics.

El dia que la tempesta començà a mostrar el nivell d’intensitat que duia, Protecció Civil i els professionals començaren a mobilitzar-se i iniciar les feines per minimitzar els danys.

L’endemà tot un seguit de professionals se posaren mans a l’obra per retirar arbres i obstacles del carrer. Parlem de la brigada municipal, dels operaris de l’empresa COEXA, dels policies locals, dels bombers, del servei de neteja, dels treballadors d’Aguas de Capdepera, els tècnics i treballadors municipals, els regidors... i d’altres que sens dubte ometrem per errada.



Es tracta de tornar a la normalitat: que els carrers tornin a ser transitables, que els elements que provoquin perill (o potencialment puguin provocar) siguin retirats, recuperar serveis afectats (com els talls elèctrics o de comunicacions), etc...

A tots els qui durant la tempesta i els dies posteriors se van posar mans a la feina per minimitzar els efectes se’ls ha de reconèixer l’esforç realitzat.

Per cert, després de retirar els arbres caiguts hem vist carrers tallats al trànsit, perquè lleven branques i arbres amb perill de caure.




Gràcies!!!