Aquesta setmana pasada l'Ajuntament de Capdepera ha iniciat les feines de neteja de la zona del jaciment del Claper des Gegant.

El poblat talaiòtic situat a Canyamel del Claper des Gegant, o Talaiot de s'Heretat no serà netejat durant les properes setmanes ja que el Consell de Mallorca ha aturat les feines degut a que no tenien la supervisió arqueològica corresponent. 

Les feines de neteja als poblats talaiòtics han de ser constants ja que si es permet créixer la vegetació d'una manera incontrolada pot danyar el jaciment arqueològic. 

Al llarg d'aquests quatre anys, no s'ha fet cap intervenció al respecte, tot i que el Consell de Mallorca ha convocat diverses convocatòries d'ajudes al 100% per donar suport i feina als professionals que treballen en aquest sector (sobretot al llarg de la pandèmia) i l'Ajuntament de Capdepera no s'ha presentat a cap. 

I a sis mesos de les eleccions inicia una neteja sense cap supervisió tècnica per la qual cosa el Consell de Mallorca obrirà un expedient sancionador. 

Hem intentat posar nos en contacte amb el regidor de patrimoni, Agustí Nebot, per contrastar la informació i per conèixer la seva opinió i encara no hem rebut resposta.