Dia 20 d'octubre de 2022, l’Ajuntament de Capdepera reunit en sessió ordinària  (en el seu punt 2 de l’ordre del dia) va aprovar  l'”Expedient 4581/2022. Aprovació definitiva UA-11 Sa Pedruscada i Aprovació canvi de modalitat d'actuació de cooperació a compensació”. Pocs dies després, a la zona afectada per la Unitat d’Actuació Sa Pedruscada (actualment ocupada en bona part per pinar) va començar a actuar-hi maquinària pesant.

Com podeu veure a les imatges, l’actuació afecta part de la vegetació i s’han fet moviments de terra.







Alguns veïns ens han comunicat que demanaran si aquestes actuacions compten amb els permisos necessaris. Ara per ara desconeixen si hi ha qualque projecte presentat per a urbanitzar el terreny i el seu abast, i per això també han demanat una reunió amb l’arquitecta municipal, per a recabar informació sobre la situació urbanística de la zona.



L'any 1989 va haver-hi una mobilització popular, quan es va conèixer que en aquesta zona hi podia haver usos hotelers,  que culminà amb la presentació a l'Ajuntament de Capdepera d'un miler de firmes per a desclasificar l'ús hoteler d'aquests solars. La premsa illenca es va fer un ampli ressò de la mobilització dels veïns, els articles recuperats estan signats pel corresponsal d'Ultima Hora a Capdepera, en Fabio.