Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 884

A la roda de premsa oferida pel consistori hi participaren també representants de la Confraria de Pescadors i de l’Associació Hotelera, entre altres impulsors de la Mostra



Acabaven de donar les dotze quan a la sala de premsa del centre Cap Vermell s’hi congregaren premsa i organitzadors de la XIX Mostra de la llampuga. Començà l’acte que l’Ajuntament de Capdepera havia convocat per presentar la XIX MOSTRA DE LA LLAMPUGA i el CAP DE SETMANA DEL PEIX FRESC DE CALA RAJADA.

La primera persona en parlar va ser Carmen Corraliza, regidora de fires i festes, qui presentà les activitats que es farien i donà a conèixer els grups musicals que hi actuarien, també comunicà que es tenen pensades fer 1200 racions, tot i no saber quanta gent hi haurà i que el dia de la paella reservarà les postres per a les parròquies de Capdepera i Cala Rajada. D’altra banda també parlaren Jeroni Ferrer de la Confraria de Pescadors, Antoni Pastor de l’Associació de Bars Nocturns i Maria Antònia Moll de l’Associació Hotelera de Capdepera. Entre tots presentaren el programa d’actes de la dinovena mostra que es durà a terme al moll de Cala Rajada els dies 7, 8 i 9 octubre.

Primerament, divendres començarà a les 20 h la nit de tapes, a les 21h hi haurà el concurs culinari de tapes, el XIII i a les 22h Música amb Sonor i Chevy’s Band.

Dissabte 8 d’octubre de 20h a 03h hi haurà la verbena marinera, a les 20h la paella (preu 6 euros), 20h Bunyols i dolç i a les 22:30 Música amb DJ VANDESHOW i VALNOU.

Diumenge 9 d’octubre de 12 a 16 hores i de 18 a 22h hi haurà la mostra pròpiament dita amb la fira gastronòmica de la llampuga, Schau-Kochen, the dolphinship gastronomic fair i es clourà amb els focs artificials.

En la roda de premsa el batle de Capdepera, Rafael Fernández hi intervengué per recordar que la mostra enguany és gratuïta, així com que la gent que vingui a l’esdeveniment procuri deixar els cotxes lluny de l’acte, per evitar aglomeracions. També explicà que segurament, i després de la COVID (tot i que encara no ha acabat) la gent va molt enrere de tornar a la «normalitat» i poder gaudir d’una festa tan important com aquesta. També va fer menció en el mal temps i va comentar que una mala metereologia no impedirà la celebració de la Mostra. Enguany seran 21 les paradetes que hi hauran al moll. Cal pensar que en la darrera mostra es serviren 17.422 racions, aproximadament.

Finalment, són moltes les persones que hi col·laboren: des de la Confraria de Pescadors Cala Rajada, Visit Capdepera (Associació hotelera), Associació de Bars Nocturns de Capdepera, Club Nàutic de Cala Rajada, Federació Balear de Confraries de Pescadors i Ports IB, Govern de les Illes Balears. Després de la fotografia oficial es donà per conclosa la roda de premsa. Ja s’ha donat el «sus», esperem doncs una bona Mostra de la llampuga.