Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 868
La major part de l'alumnat de Primària de s'Alzinar farà classes a les aules modulars


 

Dia 12 de setembre van començar les classes d'Educació Infantil, Primària i  Secundaria, a les escoles s'Auba i s'Alzinar i a l'IES Capdepera.
La tònica general ha estat que el curs ha començat amb normalitat, malgrat hem de ressenyar la calor, gairebé estival, es nota molt a les aules i que enguany  les classes comencen sense restriccions per la COVID.

Pel que fa al CEIP s'Auba, des de la direcció del centre ens han comentat que l'escola començà dia 12 des setembre amb 465 alumnes, i si se repeteix la mitjana de matrícules fora de termini dels darrers anys pot ser s'acosti a la xifra de 500 alumnes. La plantilla de professors, atenent al nombre de grups, és de 42 mestres. Enguany els grups de 6è d'Educació Infantil són de tres línies i també ho són els de 1r, 2n, 5è i 6è d'Educació Primària.

Destaquen com a novetats que, gràcies a l’esforç de totss els agents implicats, tots els cursos tindran 6 sessions de piscina. També s'ha de destacar que enguany han reformat les instal·lacions del menjador, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, per poder donar un millor servei  a totes les famílies que ho necessiten. 

Per altra banda, el fet de no  tenir limitacions  sanitàries per la COVID, els podrà permetre tornar a la normalitat a Educació Infantil (ambients i tallers) i poder realitzar els tallers  a Educació Primària barrejant l'alumnat de cada cicle. 

Per acabar ens comenten que la nova llei d'Educació , la LOMLOE,  que enguany s'aplicarà a Educació infantil  i als cursos imparells d'Educació Primària, durà l'avaluació sense nota numèrica i incorporarà l'avaluació per nivell d’assoliment dels criteris d'avaluació. Tot s'haurà d'explicar amb calma a les famílies al llarg del curs.

Al CEIP  s'Alzinar enguany tenen una matrícula de 261 alumnes, xifra que es veu incrementada per les matriculacions fora termini  que van incorporant-se en aquests dies.

Des del primer dia han funcionat els serveis d'Escola Matinera, Menjador i  Transport  escolar,  a ple rendiment.

Tot i que han començat les classes amb normalitat, sense incidències ressenyables, cal assenyalar que s'han posat en funcionament les 12 aules modulars, que acolliran totes les classes d’Educació Primària exceptuant les de tercer curs. Preparar les aules i que dia 12 totes estiguin ha punt ha suposat un gran esforç.

Com a novetat comentar que s'ha posat en marxa els camins segurs, que van estat operatiu el primer dia de classe per part de l'Ajuntament (malgrat encara queden alguns detalls com pintar la zona de pas) amb les  rutes delimitades. Així, des de l'inici de curs, l'alumnat pot accedir a peu des de la plaça de la Constitució fins el parc de s'Alzinar per un camí senyalitzat i protegit de la circulació del vehicles.

Enguany la plantilla esta formada per 33 mestres, que arribaren al centre abans de començar les classes.

Pel que fa a la calor d'aquests dies, es nota a les aules però afortunadament les aules modulars disposen d’aire condicionat, mentre que a Infantil se fan gestions per pal·liar les altes temperatures.

Com a s'Auba també implantaran la LOMLOE a Infantil i els cursos senars de Primària.