Per tal d'oferir als alumnes una mobilitat segura i a la vegada fomentar els hàbits de vida saludable entre els més joves.




Amb les idees aportades per l'AMIPA i la direcció del CEIP S'Alzinar, enguany s'estrenaran les rutes escolars segures per als alumnes de Capdepera. D'aquesta manera la seguretat de l'alumnat serà prioritària en els desplaçaments d'entrada i sortida del centre educatiu, i tant els alumnes d'infantil com els de primària accediran al recinte per la plaça Constitució accedint directament a la zona de les aules modulars.
 
Per aquest motiu a partir del dilluns 12 de setembre i amb motiu de la creació de les rutes escolars segures el carrer Doctor Fleming canviarà el sentit de circulació dels vehicles.
Deixarà de ser en sentit des del carrer Llum en direcció plaça de la Constitució, i serà en sentit invers.
 
Per altra banda, els alumnes del CEIP S'Auba de Cala Rajada disposaran per segon any de les dues rutes escolars segures que durant aquestes darreres setmanes s'hi han realitzat millores de condicionament per tal que continuïn sent utilitzades pels alumnes del centre educatiu.



L'any passat l'Ajuntament va posar en marxa rutes escolars segures per facilitar el desplaçament dels alumnes a l'escola pública i així fomentar la seva autonomia i també minvar el transport motoritzat dels escolars.
 
El regidor d'educació de l'Ajuntament de Capdepera, Agustí Nebot, explica que "continuam amb la iniciativa que es va dissenyar l'any passat, rehabilitant i millorant les rutes per tal d'oferir als alumnes una mobilitat segura i sense utilitzar el transport contaminant i a la vegada fomentar els hàbits de vida saludable entre els més joves. També hi ha habilitats dos punts on els pares puguin deixar els infants i facilitar així la seva participació en les rutes".

Algunes crítiques no s'han fet esperar en el sentit que es redueixen més de set aparcaments d'una zona que no en va sobrada.