Capdepera, com és habitual aquest estiu, registra una de les temperatures mínimes més altes. Avui, dilluns, no ha baixat de 27º





La calor no afluixa i no hi ha previsions que ho faci els pròxims dies. Ja es parla d'un mes d'agost de sis setmanes. A tot això aquests darrers dies s'ha afegit un vent del sud-est, africà, que ha augmentat la humitat. En molts d'indrets costaners la humitat estava entre el 65% i el 90%. Això crea una sensació tèrmica de més calor, sufocant.

Recordem que al llarg de tot l'estiu sols hem baixat de 24ºC de mínima en tres nits. La resta han estat nit tòrrides. 








Pel que fa a les temperatures màximes, ahir es registrà a Capdepera, segons dades de l'AEMET, una màxima de 32ºC que sumada la humitat crea una sensació tèrmica de 35-37ºC. 
Les temperatures, segons el mapa europeu d'anomalies tèrmiques, estan 3ºC per damunt de lo habitual.






Per abundar en dades, un lector, afeccionat a la meteorologia, ens envia una gràfica de la temperatura, la humitat i la sensació tèrmica d'una nit d'agost:





Al seu parer, al far de Capdepera els registres de les temperatures, aquest estiu, han sigut un o dos graus menys que als termòmetres interiors que mira a Cala Rajada nucli. A certes hores observava un o dos graus més que a el far i més humitat.