Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 840





Aquest estiu hi ha molt de turisme. Això suposa molta gent pels carrers, passejos i places del municipi. L'activitat econòmica (turística en el nostre cas) sembla que du camí de batre rècords. Les terrasses plenes de gom a gom, cal reservar per seure a un restaurant, les platges plenes... Sembla que la dita " A l'estiu, tota cuca viu" és ben vigent.



En aquest ambient de "gran ocupació" turística hi ha varis punts febles. Un d'ells és el desbordament de serveis públics. Les imatges rebudes darrerament ens mostren com papereres i punt de recollida se saturen dia si i dia també. Volem pensar i creure que es compleixen els horaris de neteja i recollida, però sembla que les paperees no basten. 
El cas del far (i d'altres vorera mar) pot resultar lamentable, una mica de vent i l'escampadissa pot ser notable. 



Cada matí els passejos són plens de botelles buides de vidre (la majoria de begudes alcohòliques... No estava prohibit beure en el carrer? Es controla suficientment?) o plàstic, envasos, tassons... Les papereres (les noves que han posat al passeig marítim) no basten en alguns espais on es reuneix més gent.  Algunes persones ens han comentat que les papereres del passeig, per ventura haguessin estat millor a la part interior no vora la mar, per evitar que les residus acumulats al seu voltant no vagin a la mar tan fàciment. 



En el parc de Sa Gravera, sembla que degut a la celebració d'aniversaris, segueix mostrant la insuficiència dels contenidors allà posats, especialment els caps de setmana. Els residus queden fora dels contenidors i els animals fan la resta. Ho hem comentat altre vegades, però seguim sense donar una solució.



Durant les festes del Carme se va fer una jornada de neteja i se varen recollir els femps sota el mur del passeig marítim...  Idò ja podríem fer una altra perquè és plena de brutor.





El cert és que a mig matí la gran majoria de papereres són buidades i els residus acumulats al seu voltant són recollits.