Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1180
La cantada d'havaneres arriba a la 25a edició


 

Divendres, 8 de juliol, tornà el sopar mariner al moll de Cala Rajada. Amb un preu popular i places limitades (s’esgotaren les 400 places previstes), l’esdeveniment comptà amb una excel·lent organització, uns cuiners que tragueren endavant aquesta gran quantitat de racions amb fluïdesa i un excel·lent ambient.

 

Enguany el menú va ser de sardina torrada, gambes i trempó. Com postres granissada i coques. Com cada any hi hagué degustació de rom cremat elaborat per na Pastori.
 

A les darreries del sopar s’efectuà el sorteig d’una obra d’en Pep Bauzà feta per les festes, que va tocar a en Guillem Danús, i d’altres interessants premis.
 

Completava la nit la XXV Cantada d’Havaneres. La inscripció és lliure per corals, grups o qui es vulgui presentar. Enguany  participaren  la Coral Gabellina, Calma Xixa, Cop de mar i la Comissió de festes. Per acabar conjuntament els grups participants van interpretar dues havaneres molt conegudes.
 

La Coral Gabellina van ser els que obriren el concert amb les havaneres “Mare vull ser pescador”, “Carregador”, “El meu avi” i “Havanera de Cádiz”
 

El grup Calma Xixa van interpretar les peces “ Cala Moltó” i una versió gabellina de “Cuando salí de Cuba” escrita per Ma Antònia Sureda.
 

Després del grup de les dones, actuà el dels homes. Cop de mar ens oferí gairebé un mini-concert amb set havaneres: “Quina cosa les festes d’El Carme”, “Ran de mar”, “Marineret”, “Divina perla de las Antillas”,  “Torna”, “Viajera” i “Havanera calarrajadera”.
 

El grup de cantaires de la Comissió de Festes va cantar “Es Faralló” i “Ai Maria Marieta”.
 

I per acabar conjuntament, els cantaires de tots els grups que van voler pujaren a l’escenari per cantar dues havaneres molt populars “Bella Lola” i “La reina del placer”


 
Amb aquesta interpretació conjunta s’acabà un “Sopar dels Mariners” que tornà al format pre-pandèmic, amb molta participació i molt bon ambient.




Aquí en teniu un tast:




Lletra de la nova havanera de Calma Xixa

Havanera

Tonada de “Cuando salí de Cuba”

 

De fa molts d’anys enrere,
un grup de dones solem cantar
un grapat d’havaneres
i així un bon rato poder passar. 

A ses festes del Carme
una havanera volem cantar.
A ses festes del Carme
i que de bé totes ho passam. 

De cop ve un mal bitxo,
obliga a cases haver d’estar,
anomenat COVID,
totes ses festes ens va esgarrar. 

A ses festes del Carme
una havanera volem cantar.
A ses festes del Carme
pomada i rom ens varen faltar 

Enguany malgrat es COVID,
conviure amb ell estam obligats,
podem gaudir de ses festes,
però amb cura haurem d’anar. 

A ses festes del Carme
fora moral ja podem anar.
A  ses festes del Carme
rom i pomada, i tots a brindar!