Els estudis no preveuen l'arribada a Cala Rajada. A la reunió no assistí cap representant de l'Ajuntament de Capdepera




SFM contractarà la redacció de tres estudis que analitzaran la reobertura de la línia de Llevant, una nova línia de Migjorn, entre Palma i Campos, i un tercer estudi per ampliar la línia ferroviària de sa Pobla a Alcúdia

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de l’empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), contractarà en breu l’assistència tècnica per redactar diversos estudis informatius per ampliar la Xarxa Ferroviària d’Interès General de les Illes Balears.

Així ho ha comunicat avui el conseller Josep Marí en una reunió amb els batles d’Artà, Manolo Galán; de Sant Llorenç des Cardassar, Pep Jaume; de Manacor, Miquel Oliver, i la batlessa de Son Servera, Natalia Troya, a la qual també han assistit el director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, i el gerent d’SFM, Mateu Capellà.

Es tracta, concretament, de la contractació de tres estudis informatius que preveuen les línies següents:

— La línia de Migjorn, tram Palma-Campos (lot 1)

— La línia de sa Pobla a Alcúdia (lot 2)

— La reobertura de la línia de Llevant, extensió a Cala Millor (lot 3)

El conseller Marí ha afirmat que des del Govern es continua apostant per un transport públic de qualitat i a favor d’una mobilitat més sostenible després d’anys de millores en la infraestructura ferroviària, amb l’electrificació d’aquesta, i millores en el servei, tant en l’àmbit tarifari com d’increment de freqüències. Afegeix que ara ha arribat el moment de fer créixer la xarxa ferroviària i per això s’inicien els estudis previs per fer-ho. Explica, a més, que amb el tren de Llevant es vol continuar recuperant traçats històrics, un projecte llargament esperat i al qual no s’ha renunciat mai políticament. Al mateix temps que l’objectiu és fer arribar el tren cap a la mar.

El pressupost de licitació d’aquests tres contractes, amb l’IVA inclòs, és d’1.091.923,03 €. El termini per executar el contracte és de sis mesos per als lots 1 i 2, i de quatre mesos per al lot 3.

El Consell d’Administració d’SFM ha d’aprovar la contractació d’aquests estudis i, posteriorment, ho ha de fer el Consell de Govern.

La reunió d’avui (dilluns, 6 de juny) és la primera d’un seguit que durà a terme el conseller de Mobilitat i Habitatge i el seu equip amb els batles i batlesses dels municipis afectats per aquests projectes. Així, doncs, al llarg d’aquesta setmana, el conseller Marí també es reunirà amb els batles i batlesses de sa Pobla, Alcúdia, Palma, Llucmajor i Campos.