Aquest projecte  va ser interromput per la pandèmia 



L'escola de s'Alzinar va iniciar fa quatre anys el Projecte DESCORDATS  i TRES PISTONS  juntament amb l'Escola de Música de Capdepera. Patrocinat per l'Amipa del centre i l'Ajuntament de Capdepera.



Descordats és aprendre a tocar violí i violoncel i aquest any ho feim a tercer. Tres Pistons és aprendre a tocar trompetes i bombardins aquest any a quart. Projecte que està dintre del currículum escolar i dirigit a l'alumnat, sense exclusions. És un Projecte transversal que consisteix en una recerca dels valors formatius que aporta l'aprenentatge creatiu .



Considera que la base de qualsevol aprenentatge és l'emoció per això posa èmfasi que l'alumnat aprengui a gaudir de la música, com a intèrpret, com a creador, com a espectadors, com a artista. Cerca gestionar els sentiments que desperta i les connexions neurològiques que activa per millorar la qualitat de vida del nostre alumnat.



Aquest Projecte, però, va ser interromput per la pandèmia.





Aquests dos cursos no ha estat gens fàcil portar-lo a terme; hem treballat de valent per reiniciar-lo i continuar. Hem hagut de prendre moltes mesures per a poder continuar endavant. Una d'elles ha estat la realització de les classes al gimnàs del centre. Les classes es continuen fent en horari lectiu; una vegada per setmana es fan sessions d'una hora dirigides pel professorat de l'escola de música de corda (Xisca) i metall (Víctor) i l'especialista de música del centre (Magda).



La metodologia està basada en l'educació emocional per a la transformació social. El Projecte té com a finalitat democratitzar l'accés a la pràctica artística, posant a l'alumnat com a protagonista.