Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1475
DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE LA FEMP DE CONDEMNA A L’AGRESSIÓ DE LA FEDERACIÓ RUSSA A UCRAÏNA




Dimecres 2 de març, va tenir lloc la concentració a favor de la pau a Ucraïna a la plaça de l'Orient. La convocatòria va reunir una vintena de persones (en part degut amb l'escàs marge de la convocatòria de la FEMP) i durant el breu acte se va llegir la declaració institucional de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i se recordà que hi ha una campanya de recollida d'aliments per enviar a Ucraïna fins dia 10 de març.

Aquest és el manifest llegit :

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE LA FEMP DE CONDEMNA A L’AGRESSIÓ DE LA FEDERACIÓ RUSSA A UCRAÏNA


Després de l’agressió militar patida per Ucraïna el 24 de febrer per part de la Federació Russa, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), en representació dels Governs Locals espanyols, I a través de la Junta de Portaveus, fa pública la següent 
 
Declaració Institucional:
 
1. Condemnam enèrgicament i rotundament els atacs perpetrats en diverses ciutats ucraïneses, així com el desplegament militar desencadenat pel govern rus i totes les conseqüències que se’n deriven. En conseqüència, alineats amb la comunitat internacional, Instam al cessament immediat de l’agressió i a la retirada dels efectius militars russos desplegats a Ucraïna.
 
2. Donam suport de manera ferma a la població d’Ucraïna, a la qual traslladam tota la nostra solidaritat i afecte. Feim extensiu aquest suport als més de 112.034 mil ucraïnesos que resideixen al nostre país i que des de fa anys són els nostres veïns i veïnes.
 
3. Ens sumam a totes les iniciatives encaminades a la restitució del dret internacional vulnerat unilateralment, així com a la seva defensa i enfortiment com a element central de l’ordre mundial acordat pels principals organismes europeus i internacionals.
 
4. Sense cap dubte, donam suport a qualsevol actuació encaminada al restabliment de la pau i la convivència democràtica, i al respecte a la legalitat i als drets humans.
 
5. Ens posam a disposició del Govern d’Espanya, amb tots els nostres mitjans, per col·laborar en qualsevol tipus d’actuació humanitària i l’acolliment dels ciutadans d’Ucraïna que estan abandonant el seu país."