Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1053
L'Ajuntament de Capdepera llança la campanya, "Cada comerç, una paraula" per dinamitzar les compres als comerços de la localitat i animar els ciutadans a visitar els establiments del municipi.





"Cada comerç, una paraula" és una campanya conjunta entre les regidories de Comerç i Assessorament Lingüístic amb l'objectiu d'incentivar la compra al comerç local del municipi en la temporada d'hivern utilitzant paraules relacionades amb diferents sectors comercials.

Aquestes paraules tenen un origen lingüístic diferent, que representa els possibles «viatges» que han fet aquestes paraules abans de formar part del lèxic català, entre d'altres a causa dels intercanvis comercials. I aquesta diversitat lingüística és la que dona joc a la campanya.

Per dur endavant la campanya s'han triat 15 paraules de sectors comercials diversos (perruqueria, tenda de roba, forns, òptica,...) i s'hi han sumat 48 establiments.
El projecte està inspirat en una campanya similar duta a terme fa uns anys per l'Ajuntament de Manacor.

Al voltant del projecte s'han realitzat diverses activitats: educativa i comercial.
En la comercial els comerços adherits a la campanya han d'exhibir el cartell corresponent al seu àmbit i l'Ajuntament els proporciona unes bosses de tela on apareixen totes les paraules que formen part de la campanya que els establiments podran aprofitar per servir els seus productes entre els clients.
I en part educativa, s'ha aprofitat per fer una unitat didàctica sobre etimologies i s'han impartit 2 sessions a l'IES Capdepera.

Per arrodonir la idea de comerç local i producte de proximitat, la campanya ha estat creada amb una empresa de disseny gràfic local.

Podeu seguir el desenvolupament de la campanya amb l'etiqueta #CadaComerçUnaParaula.

Si hi ha algun establiment interessat a adherir-se a la campanya pot contactar amb el Servei d'Assessorament Lingüístic al 682 34 61 43.