Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1215
Ecovidrio i la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear, en col·laboració amb vuit municipis mallorquins posen en marxa la campanya "Sant Antoni en Verd".


A Capdepera els contenidors s'instal·laran al Carrer Floreal, 71 de Cala Rajada i a la Plaça de la Constitució de Capdepera.






Aquesta campanya de sensibilització premiarà al municipi més reciclador en aquestes populars festes. Entre el 15 de desembre i el 31 de gener, la ciutadania podrà participar portant els envasos de vidre a algun dels tres contenidors instal·lats a Pollença; als 4 d’Artà, als 4 de Manacor, als 2 a Capdepera, als 2 a Sa Pobla, als 2 a Sant Llorenç, als 2 a Son Servera o al de Muro. El municipi guanyador rebrà un xec de 1.000 euros per invertir en unes festes de Sant Antoni més sostenibles per al pròxim any, i es destinarà a l'associació de festes implicada o a l'ajuntament.

El director de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el tècnic de gerència d'Ecovidrio a les Illes Balears, Ivan Tolsà, han presentat, aquest dijous a Inca, i sense presència de cap representant de Capdepera, la campanya ‘Sant Antoni en Verd’, una iniciativa per a fomentar el reciclatge de vidre durant les festes.


Sansó ha agraït la implicació dels municipis i de les seves obreries en aquesta iniciativa, «ja que la gran projecció d'unes festes com les de Sant Antoni serveix per conscienciar a la ciutadania de la necessitat de reciclar el vidre, una passa molt important per seguir complint amb els objectius marcats tant per la Llei balear de residus com per Europa».

A més, la campanya es completarà amb un dia d'acció d'educació ambiental de Street Marketing per municipi, amb la finalitat de conscienciar i sensibilitzar sobre la importància de continuar reciclant tots els envasos de vidre, així com per resoldre dubtes sobre el seu reciclatge i recordar els grans beneficis que suposa el reciclatge d'envasos de vidre alhora que es repartiran bosses de ràfia per a transportar els envasos de vidre i uns imans informatius sobre el que es deu i no s'ha de dipositar en el contenidor verd.. A Capdepera serà dia 20 de desembre.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2020, a Mallorca s'han reciclat un total de 20.501.069 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 22,5 quilograms de vidre.

La campanya es difondrà a través de xarxes socials amb l'etiqueta #SantAntonienverd.

Tota la informació relativa a la campanya es podrà consultar a la pàgina web de la campanya www.santantonienverd.com.