Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 4555
A la carreta de Can Picafort a Artà. El cotxe ha sortit de la carretera.
El vehicle s'ha estavellat tan fort que els tres al·lots hi han quedat atrapats.
Imatges del diari Ultima Hora

Javier, Edson i Jesús, són els tres joves morts en el tràgic accident registrat a primera hora d'aquest diumenge 5 de desembre en la DT.-12, la carretera que uneix els municipis d'Artà i Ca Picafort. El sinistre va tenir lloc a l'altura del quilòmetre 15,7, en el terme municipal de Santa Margalida. Javier i Edson, de 22 anys, vivien a Capdepera, mentre que Jesús, de 25 anys, residia a Artà.

El sinistre, segons fonts oficials, es va produir al voltant de les vuit del matí del diumenge en una corba. Les primeres hipòtesis de la recerca, a càrrec dels agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, consideren que es va produir per una sortida de via casual sense que cap altre vehicle es veiés implicat. Mancant confirmació oficial, tot apunta al fet que Javier, de 22 anys, era la persona que conduïa el cotxe en el moment de l'accident. Es tracta d'un Seat Eivissa que no va arribar a prendre la corba i va fer un ‘recte’ a gran velocitat. El cotxe va impactar frontalment contra una barrera de seguretat de protecció de la carretera, caient per un terraplè d'un desnivell considerable per a acabar col·lidint contra un arbre. L'impacte va ser de tal magnitud que el turisme va quedar reduït a una pasterada de metalls. De fet, el motor del Seat Eivissa va sortir acomiadat i va aparèixer a uns metres de la carrosseria. A partir d'aquest instant, van ser els bombers els qui van haver de procedir a l'extracció dels cossos de l'interior de l'habitacle. A mitjan matí, l'autoritat judicial va autoritzar l'aixecament dels cadàvers i els cossos sense vida dels joves van ser traslladats a l'Institut de Medicina Legal de Palma on està previst que se'ls practicarà l'autòpsia.


Per part seva, la Policia Local de Santa Margalida i la Guàrdia Civil van tallar el trànsit de la carretera que va romandre tancada durant un parell d'hores fins que els equips d'emergència van finalitzar el seu treball. Un camió grua va retirar el vehicle accidentat i personal del departament de Carreteres del Consell de Mallorca van netejar la via. En la cuneta, hores més tard, encara podien apreciar-se restes de cristalls i trossos del vehicle accidentat. Després de finalitzar l'atestat policial, la Guàrdia Civil va procedir a realitzar l'obertura de la via.

La notícia de la mort dels joves va córrer com la pólvora en totes dues localitats i van ser molts els companys i amics dels morts, que van mostrar el seu dolor a través de les diferents xarxes socials. L'Ajuntament de Capdepera ha mostrat les seves condolences a les famílies dels joves de Capdepera i Artà, a través d'una nota. Condolences a les quals ens afegim en un moment tan tràgic.