Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2859
L'embarcació s'aturà davant de les boies, el llançà a la mar, vestit, el deixà surant i va reprendre la marxa.

foto arxiu



Un home es troba en estat crític després de ser llançat aquest diumenge a la mar per una llanxa a Son Moll. L'embarcació ha continuat la marxa, abandonant la víctima, que ha entrat en aturada cardiorespiratòria.

Els fets s'han produït prop de les 13:30 h.. Allà, els socorristes han vist com s'acostava a la costa una llanxa i l'han vigilat de prop per evitar que s'aproximés massa a la zona dels banyistes.

La sorpresa, però, ha estat quan han vist com l'embarcació parava davant de les boies, llançava una persona a la mar, i reprenia la marxa.

Davant d'aquesta situació, els socorristes es llançaren a la mar per socórrer la persona. Es tractava d'un home, que es trobava surant, en parada cardiorespiratòria. L'han pogut rescatar i treure de la mar i li han practicat maniobres de reanimació immediatament, a el mateix temps que han sol·licitat ajuda a Emergències amb urgència.

Dues ambulàncies de l'061 (una bàsica i una medicalitzada) es desplaçaren amb rapidesa fins al lloc. Els sanitaris continuaren amb la reanimació i, un cop l'han pogut recuperar, l'han traslladat a la UVI mòbil en estat crític a l'Hospital de Son Llàtzer (Palma) per falta de llits a Manacor ia l'hospital de Llevant, segons ha informat el 061.

La víctima és un home, d'entre 50 i 60 anys, que anava indocumentat i no es tracta d'un banyista, ja que estava completament vestit. Es desconeix què ha motivat l'estrany succés.

També s'han activat membres de Protecció Civil de Capdepera i la Guàrdia Civil de l'destacament d'Artà, que han estat entrevistant a testimonis presencials per tal de demanar informació i possibles detalls que ajudin a aclarir el misteri.

Ara la Guàrdia Civil es fa càrrec de la investigació de el cas i agraeix qualsevol dada que pugui resultar d'interès per resoldre les causes que han motivat l'esdevingut.



Una lectora ens ofereix, a través de facebook, una versió diferent del que va passar:

Christine Stifter
"Mi madre estaba nadando cuando el hombre pedía ayuda a ella, que no podia mas. Ella gritaba, para que alguien la ayudara y al final unos con un padel surf la ayudaban a rescatar ese hombre y lo llevaban a la orilla!!!"