Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1765
Rafel Fernández: "Enfrontament dialèctic: Hem demanat l'apertura d'un expedient d'investigació"

Aina Calvo: "La Guardia Civil va actuar pensant en evitar mals majors. Vull traslladar un missatge de tranquil·litat als ciutadans de Capdepera i Cala Rajada: ni aquesta Delegació ni la Guàrdia Civil hem romput relacions amb els ciutadans de Capdepera i Cala Rajada... L'Ajuntament de Capdepera ja hauria d'haver convocat una Junta de Seguretat, que no convoca des de fa dos anys, per tractar aquest tema".



Com ja estava anunciat, avui dimecres 14, estava convocada a Delegació de Govern una reunió per tractar el tema de les agressions a la policia local a Cala Rajada el dia 2 d'abril i les posteriors accions per part de l'Ajuntament i la Guàrdia Civil que acabà amb la declaració de Rafel Fernández a la roda de premsa de dia 6 dient que "rompia relacions amb la Guàrdia Civil".

Les coses lluny d'aclarir-se i solventar-se sembla que, per les declaracions del batle de Capdepera que van in crescendo i que les distàncies a dia d'avui són més distants que mai. Així han estat les declaracions dels responsables d'ambdues institucions al programa ELS DEMATINS d'IB3 que emetia aquestes declaracions en sortir de la reunió.



Rafel Fernández a les portes de la Delegació de Govern ha resumit la reunió com a "Enfrontament dialèctic". Per, a continuació explicar que "No hi ha hagut entesa perquè els fets no els entenem de la mateixa manera. Ens sentim traïts pels fets de dia 2 i volem que s'obri un expedient d'investigació".
Per aquesta raó, demà mateix, presentarà al Ministeri d'interior un escrit on sol·licitarà l'apertura d'aquesta investigació.

També recordà que "l'Ajuntament es gastà 250.000€ per les noves dependències de la Guàrdia Civil a la plaça dels Pins per afirmar que no tenen cap problema amb aquest cos.



Aina Calvo, en un to molt més conciliador i de serenor manifestà que li sembla bé que s'investiguin els fets però que "és important respectar els procediments i els temps" i que la Guàrdia Civil treballà tot el cap de setmana (recordem que era Pasqua) en les diligències dels fets que permeteren poder dur els agressors davant el jutge el primer dia feiner i que es dictàs una ordre d'allunyament i que l'actuació de la Guardia Civil fou proporcional a fi i efectes d'evitar mals majors per tal que la violència generàs més violència.

També volgué deixar molt clar que : "la col·laboració entre policia local i guardia civil és imprescindible pel bon funcionament i és la millor de les garanties per poder vetllar per un objectiu que ens uneix a tots i que no és més que garantir la seguretat ciutadana". També afegí que volia adreçar un missatge molt clar i de tranquil·litat als ciutadans de Cala Rajada i Capdepera: "ni aquesta Delegació ni la Guàrdia Civil hem romput relacions amb els ciutadans de Capdepera i Cala Rajada". Finalment i de manera molt rotunda manifestà "el nostre rebuig a les crítiques infundades i sospites, també infundades, sobre les actuacions de la Guàrdia Civil posant en dubte la seva integritat"

Remarcà altre cop que "en aquest cas s'ha actuat com es ve actuat en casos com aquests. Sempre es mesura molt la ponderació de la intervenció per evitar mals majors".




Imatges: captures de pantalla d'IB3