A Capdepera, com la resta de municipis de les Illes, els informadors/es de COVID recorren els carrers, locals comercials, bars i restaurants per a recordar la normativa i les restriccions vigents a cada zona i les mesures sanitàries.

La seva feina és informar i només requereixen la presència policial en cas de reincidència i casos greus d’incompliment. Van identificats amb guardapits de color groc o taronja amb l’anagrama INFO COVID del Govern Balear. Com és de suposar les accions més repetides tenen relació amb el mal ús o l’ús incorrecte de la mascareta.
 

Entre les zones de més risc destaquen les terrasses dels bars i restaurants i els llocs on es concentren aquests establiments. En aquests punts informen als clients que només es poden asseure quatre persones per taula de dos nuclis familiars, que han de fer ús de la mascareta quan no estiguin consumint, que han de respectar la distància amb les altres taules i assegurar-se que s’asseuen a una taula que ha estat netejada prèviament. En altres de punts de risc són els passeigs marítims, on recorden a les famílies, esportistes i passejants que no es poden relaxar les mesures de seguretat i que s’ha de passejar amb mascareta, mantenir les distàncies i assegurar que l’espai és lliure de fums.

D’altra banda l’Ibanat ha disposat 70 informadors  per a informar en zones rurals, a espais naturals i a la muntanya.