Maria Barbal a Es Carregador




Na Maria Barbal ha estat guardonada amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, notícia que ha estat celebrada per un grup de gabellins que, des de fa anys, mantenen una relació d’amistat amb l’escriptora de Tremp.

Na Maria Barbal ha estat varies vegades en el nostre municipi i n’és una enamorada de la platgeta d’Es Carregador, que visita cada vegada que arriba a Mallorca. A Es Carregador li feren una entrevista l’any 2014, amb motiu de la presentació del seu llibre “En la pell de l’altre”. Entrevista que publicàrem en Cap Vermell.

Clicau l’imatge per a recuperar l’entrevista amb Maria Barbal

Els que la coneixem personalment, i hem llegit bona part de la seva obra, podem dir que és una persona amb una gran sensibilitat i sota la seva discreció, hi ha una narradora intensa que escriu dels problemes quotidians que molts compartim i sovint amaguem.

Na Maria Barbal ha rebut nombrosos premis literaris, el darrer el premi Josep Pla 2021, i la seva obra ha estat traduïda varis idiomes (anglès, alemanys, francès italià, holandès, turc...). Recentment Òmnium Cultural l’ha distingida amb 53è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes que s’atorga a una persona que «per la seva obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans».

L’acte de lliurament del 53è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes serà el dilluns 7 de juny del 2021.



Enhorabona Maria, esperem veure't prest per Capdepera.