Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2321
Cala Mesquida, Sa Font de sa Cala i Canyamel es veuran reduïdes a més de la meitat segons el Pla d'impuls del medi ambient “PIMA Adapta Costes CCAA”


El Govern Balear ha creat una web informativa on hi bolca tota la informació dels estudis del canvi climàtic i de l'augment del nivell de la mar a la Mediterrània. Investigadors de la UIB i de l’IMEDEA estudien l’exposició, la vulnerabilitat i el risc d’inundació del litoral associat a les platges arenoses de les illes Balears. Avisen que en 30 anys les platges a les Illes seran molt diferents. No es perdran totalment les platges però si que quedaran molt reduïdes. Segons l’estudi, a llarg termini, 30, 80 anys, no bastarà recular o eliminar passejos marítims. Per deixar lloc a la platja, s’hauran de llevar edificis de primera línia.

El visor té per objectiu dotar de criteris i indicadors de caràcter regional per al desenvolupament i disseny del Pla d’Adaptació a la Inundació Costanera de les Illes Balears (PIMA-ADAPTA-COSTAS).  Així recularan les nostres platges segons diversos escenaris l'any 2050 i 2100:

Fins el color vermell els escenaris de 2050
Fins el color blau els escenaris de 2100

CALA AGULLA 


CALA GAT


SON MOLL


SA MESQUIDA


SA FONT DE SA CALA


CANYAMEL


Els productes recollits al visor són el resultat d’una aproximació metodològica regional basada en l’estat del coneixement científic. El disseny metodològic respon a la necessitat de dotar al planificador d’eines que li permetin tenir un catàleg regional dels impactes i prioritats a abordar. En cap cas s’ha d’utilitzar la informació del visor per a projectes d’obra civil, té només un caràcter informatiu.

Aquí disposau de tota la informació sobre el projecte

A partir d'aquestes dades hem de pensar: Quin futur volem deixar als nostres fills? Què hi podem fer per returar i invertir aquesta dinàmica?