Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1630

Per analitzar la situació del teixit empresarial de la zona i aprofitar els fons europeus per transformar el municipi.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la directora general de Turisme, Rosana Morillo, del batle de Capdepera, Rafel Fernández, i del regidor de Turisme, Teixit Empresarial i Participació Ciutadana, Pere Terrassa, ha mantingut una reunió amb representants de l’Associació Hotelera de Capdepera, encapçalats pel seu president, Joan Ferrer, i membres de l’Associació Empresarial Gabellina, amb Margalida Riutort com a representant, per analitzar la situació que viuen les empreses del municipi.

Armengol ha agraït a l’ajuntament i als empresaris la possibilitat de tenir aquestes trobades sectorials, «que per al Govern són fonamentals» per poder donar una millor resposta a les necessitats del teixit productiu de les illes.

Una vegada acabada la reunió, la presidenta ha explicat que la situació de Capdepera és «encara més delicada», pel caràcter familiar de les seves empreses hoteleres i perquè va ser una de les zones que més va patir la fallida de l’operador turístic britànic Thomas Cook el setembre del 2019 i, per tant, «es troba amb més dificultats per reprendre la temporada quan sigui possible». A més també ha explicat que un dels temes tractats durant la trobada ha estat les possibles inversions a la zona lligades als fons europeus i, en aquest sentit, Armengol ha destacat el consens a «aprofitar aquesta crisis com a oportunitat per transformar les zones turístiques per fer-les més sostenibles i potenciar l’economia circular».

Rafel Fernández, batle de Capdepera, ha coincidit amb la presidenta en la necessitat de treballar conjuntament per posar en marxa les inversions que han de fer de Capdepera «una destinació sostenible».

Per la seva part, Joan Ferrer, president de l’Associació Hotelera de Capdepera, ha agraït la «sensibilitat» de la presidenta per conèixer les inquietuds i necessitats dels empresaris de la zona i ha reconegut la necessitat «de treballar conjuntament per arribar bé a una temporada que ara mateix encara és molt incerta».

La presidenta ha posat en valor els esforços que estan fent els empresaris i ha assegurat que el Govern seguirà treballant en les fórmules de protecció i ajudes directes establertes fins ara i amb noves fórmules adaptades a les necessitats que vagin tenint els sectors més afectats.
 


En un proper article vos oferirem les declaracions de Joan Ferrer, Margalida Riutort, Rafel Fernández i Francina Armengol al respecte.