Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1407
Els desperfectes ocasionats pel vent i el mal estat de la teulada d'uralita han provocat una altra inundació al interior.


No és la primera vegada que s'alça i s'espenya la teulada de la policia local. Tampoc és la primera vegada que el mal estat de la teulada d'uralita provoca una inundació d'aigua dins del quarter. En aquesta ocasió no ha afectat massa a les oficines. Però és ben hora que s'hi posi remei. El batle passa amb cançons esperant que un centre comercial li faci un quarter nou davant el camp de futbol a la cantonada del Lidl. Va estar a punt però la normativa primer quedà en suspensió i posteriorment el Consell de Mallorca aprovà l'abril de 2019 el Pla d'Equipaments Comercials de Mallorca ( PECMA ), que imposa fortes limitacions a la creació de nous centres comercials. En concret, a Capdepera sols es permeten noves construccions de 700m2.

Tot i això, és ben urgent eliminar l'uralita (que conté amiant, substància cancerígena) de les construccions i més de les municipals. A més aquesta teulada és molt calenta a l'estiu i molt freda a l'hivern, cosa que incrementa el consum elèctric a quotes que val més no saber, per després signar compromisos de sostenibilitat i eficiència energètica.

En definitiva, la policia local mereix unes dependències dignes i cal prioritzar-ho ja.