Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1258
Les barques de bou de Cala Rajada pioneres en instal·lar un sistema d'arrossegament més respectuós amb el Medi Ambient


 

A Diario de Mallorca ha sortit publicada una noticia signada per Biel Capó, en la que parla amb el patró major de la Confraria de Cala Rajada, Pep Uceda. El motiu és l’adaptació de les barques d’arrossegament per facilitar una pesca més sostenible. Aquestes noves “portes” treballen a devers tres metres d’alçada del fons marí, i no rossegant  com ho feien fins ara a més el seu pes és de només 170 kg ( front als 600 kg de es actuals).

 
Foto DdM

Els pescadors de les barques de bou Cala Rajada han estat pioners a Mallorca en emprar aquests aparells  més respectuosos amb el medi ambient. Es tracta d’una inversió  que pot variar entre els 60000 i 70000 euros, depenent de l’adaptació cada barca, i compta amb una línia d’ajudes de la Conselleria d’Agricultura i  Pesca.

En Pep Uceda comenta que la “Joven Mirmer ja fa feina amb aquestes “portes” i les altres es troben pendents de la seva instal·lació que podria fer-se efectiva en els propers mesos. Cada embarcació ha d’ajustar-se al tipus d’art de pesca i a l’alçada que fa feina.

En Pep Uceda comenta que “les embarcacions d’arrossegament han pres aquesta decisió, que permet que la seva pesca sigui menys agressiva”, adaptant-se a la nova Zona d’Interès Comunitari (LIC) que abarcarà des de la Punta de n’Amer, Maó/Ciutadella i Formentor.

 Una empresa noruega és l’encarregada de l’instal·lació dels aparells i tutoritzen els pescadors de l’ús d’aquesta sofisticada tecnologia que permet una pesca més sostenible.

 

Diario de Mallorca / 3 -12 -2021