L'inici d'any ha coincidit amb una onada de fred polar que afecta a tot l'Estat amb fred, ventades i fortes nevades. Aquesta baixada de temperatures també ha afecta a Mallorca amb nevades concentrades en la Serra de Tramuntana (s'han arribat a tancar carreteres al transit). A  través  de les xarxes socials ens arribat vídeos i fotografies dels cims de la Serra amb una bona nevada, de fet les previsions indiquen que la cota de neu pot baixar fins els 600- 700 metres.

Al carrer fa fred " de neu" especialment  després de la posta de sol. Dia 1 de gener, a Capdepera vam tenir una temperatura màxima de 13'5 ºC i una mínima de 7,8 ºC. Ploure, va ploure poc 9,9 mm. També va fer una forta ventada amb ràfegues de 87 km/h, només superada per l'observatori d'Alfàbia (Sóller) amb 98 km/h.







Dia 2 seguí amb temperatures semblants, però sense tant de vent. Les pluges no han estat importants malgrat caure un poc de calabruix, que no arribà a quallar en terra.

Les previsions apunten a que la propera setmana seguirà el fred i l'inestabilitat, al manco fins divendres. Temps d'hivern.

Imatge de la Serra de Tramuntana nevada...