Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1483
El nombre de positius confirmats amb PCR, baixa lleugerament a Capdepera














 

Dia 28 de desembre s’actualitzaren les dades COVID de les Illes Balears. Les xifres segueixen essent dolentes per la nostra comunitat, de fet s’han endurit les normes de Mallorca. Seguim apel·lant a la responsabilitat ciutadana per evitar o reduir la propagació, més en aquestes dates de Nadal que ens conviden al retrobament familiar.

Pel que fa a les dades de la nostra comarca dia 28 de desembre, atenen a dades oficials de la Conselleria de Sanitat del Govern Balear, les xifres de positius verificats amb PCR: 

Municipi Casos actius Altes acumulades Finats 
Capdepera 55 145 2
Artà 43 144 0
Son Servera 69 173 2
Sant Llorenç 35 95 2
Manacor 220 937 11


Les xifres del nostre entorn mostres unes xifres semblants, amb lleugeres pujades i baixades , excepte a Son Servera que mostrà una forta  pujada (per damunt dels 70 casos) i ara sembla que tornen a minvar, poc a poc.

En general les Illes segueixen pujant i arriben als 7.329 casos actius (confirmats amb PCR). Acumulativament parlem de 34.354 PCR positius, amb 26.612 altes i 462 morts. Les xifres parlen per si mateixes.
 

Evolució del registre de casos de COVID per dies, des de l'inici de la pandèmia.

Per illes, Mallorca  registra 6683 casos actius; Eivissa, 424 casos actius; Menorca, 157 casos actius; i Formentera 65 casos actius.

Com a notícia important  cal recordar que s’ha iniciat la vacunació per grups a les Illes i tot d’Estat espanyol. Aquesta vacunació és fa per grups de risc, de fet han començat per les residències de majors i s’estendran a cuidadors i sanitaris en una primera fase. Les autoritats esperen arribar a la immunitat comunitària devers l’estiu 2021. Ara cal veure l’efectivitat real de la vacuna i l’efecte en la pandèmia.


Mentre, no podem abaixar guàrdia i cal seguir amb les mesures que ajuden a frenar la propagació del virus. Cal fer bonda i limitar al màxim els nostres contactes, usar la mascareta correctament, ventilar les habitacions, rentar-nos sovint les mans i respectar la distància física... en fi, tot allò que ens aconsellen les autoritats sanitàries.

Seguirem informant setmanalment.