Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1284
Els joves de Capdepera mostren la seva solidaritat destinant el total del seu pressupost a les famílies necessitades




Així es va decidir a les votacions dels pressupostos participatius




 

 Els joves de Capdepera han mostrat la seva solidaritat i han renunciat a la partida pressupostària destinada per l'Ajuntament a actuacions dirigides als joves gabellins dins els Pressupostos per a 2021.

Durant el mes de novembre i desembre i per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Capdepera ha dut a terme el procés de pressupostos participatius joves, en el qual la corporació destina un import total de 15.000 € per a què els joves decideixin quines actuacions volen que es duguin a terme amb aquest import. El procés es duu a terme amb la col·laboració de l'IES de Capdepera i hi participen tots els alumnes de 1r a 4t d'ESO.

S'han dut a terme un total de 3 sessions, 2 de les quals i a causa de la situació actual de pandèmia, s'han fet de manera virtual. La primera sessió va consistir a explicar el concepte de pressupost municipal, de pressupost participatiu i explicar les normes que regeixen el procés en qüestió (qui pot votar, quantes propostes es poden votar, com han de ser les propostes, quins diners tenim, etc.)

En la segona sessió, que fou presencial, es formularen per a cada una de les classes les propostes que volien que es duguessin a terme. Una vegada valorades econòmicament les propostes i analitzades tècnicament, per tal de garantir la seva viabilitat, resultaren un total d'11 propostes acceptades de les 25 presentades.

S'inicià llavors un període de votació del 4 a l'11 de desembre. El nombre d'alumnes que va votar fou de 88.

Els resultats obtinguts són els que es presenten a la taula següent:

Taula 1. Resultat votacions

NOM PROPOSTA

COST

VOTS

Donació a les famílies necessitades

15.000 €

45

Ball de final de curs

5.000 €

39

Instal·lar bancs al poble i a l’institut.

8.000 €

28

Millora dels equipaments de l’IES

3.000 €

26

Oci nocturn alternatiu

5.000 €

26

Millora de la Plaça dels Pins

15.000 €

24

Millora del Skatepark de la Gravera

15.000 €

22

Targeta Jove

3.000 €

19

Millorar el camp de futbol i de bàsquet de Sa  Gravera

15.000 €

13

Jornades de neteja

3.000 €

4

Reformar el parc de s’Alzinar.

10.000 €

4


Ens sentim molt orgullosos dels nostres joves que, ara més que mai, han demostrat un sentir col·lectiu sense precedents i uns nivells d’empatia molts singulars cap a les persones i famílies que ho estan passant malament per mor de la pandèmia, està clar que fer poble és un concepte que els nostres joves han entès a la perfecció”, ha constatat el regidor de Participació Ciutadana, Pere Terrassa.

Per tant, l’import destinat la primera proposta guanyadora, la de donar a les famílies que ho requereixin, és de 15.000 € que es destinaran a cobrir les seves necessitats bàsiques.