Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1569
Un tutorial per fer llató en vídeo



El Parc de la Península de Llevant ha celebrat el seu 19è aniversari fent llatró! Una activitat tradicional molt present a la comarca per l'abundància del garballó. A més de la publicació de vídeos mostrant el procés i reunint artesans de Capdepera i Artà fent llata. 



El taller del passat dissabte,   de novembre, se va celebrar telemàticament amb una participació d'una cinquantena d'ordinadors connectats i a cada un unes tres persones de promig, de tot Mallorca (a més del Llevant, Galilea, Santanyí, Vilafarnca, Palma...). Entre els inscrits se van repartir les paumes,  i l'activitat va durar una hora aproximadament. Per cert hi havia nins i nines que van aprendre a fer un punt de llibre amb paumes del parc.




 
En acabar l'activitat retransmesa "on line" van rebre algunes de les mostres de llatró fer, a més les passes se van gravar en un vídeo que va resultar molt útil ja que en directe resultava una mica difícil de seguir.




Van participar n'Aina Nadal de Capdepera (en Tino no va poder participar a darrera hora per una qüestió personal); i d'Artà Na Carme Hernández,  Maria Antònia Matamales i Francisca Mestre.





Aquesta activitat va estar organitzada per la Conselleria de Medi Ambient i el Parc Natural de Llevant (educadora del parc), i  esperen que el proper taller es pugui fer presencial.

Enhorabona per aquesta iniciativa!