Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1204
La nova convocatòria de SOIB Dona permetrà la contractació durant un any de 100 dones que han patit violència masclista, amb una inversió inicial de 2 milions d’euros per als exercicis 2020-2021

 

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), amb la col·laboració de l'Institut Balear de la Dona, ha posat en marxa una nova convocatòria de SOIB Dona, el programa de contractació pública pensat per impulsar la independència econòmica de les dones que han patit violències masclistes i fomentar la seva inserció laboral. La convocatòria de subvencions ha estat presentada aquest dimecres pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa.

El programa, que compta amb una inversió inicial de dos milions d’euros per als exercicis 2020-2021, dels quals 1,35 milions provenen de l'IBDONA, a través dels fons del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, subvenciona els costos salarials de la contractació, per part d’entitats locals, entitats sense ànim de lucre, entitats del sector públic instrumental de la CAIB, i associacions empresarials i sindicals de dones víctimes de violència masclista.

Aquestes aproximadament 100 contractacions podran iniciar-se des d’aquesta mateixa tardor. El SOIB finança la contractació de dones per un període d’un any a jornada completa i per al grup professional al qual pertanyen, mentre segueixen, alhora, un procés d'orientació laboral específic. A més, les entitats poden programar accions complementàries lligades a les funcions del lloc de feina i encaminades al coneixement d’eines informàtiques, l’atenció al públic, idiomes o a l’obtenció de carnets professionals relacionats amb el treball a realitzar, entre d’altres. Aquestes accions milloren l’ocupabilitat i la inserció de les dones una vegada finalitza el programa.

El conseller Negueruela ha recordat que, de la mateixa manera que durant l’anterior convocatòria, en cas que sigui necessari “s’anirà ampliant el crèdit per garantir que totes les dones víctimes de violència masclista tenguin accés a un any d’ocupació”.

D’altra banda, Costa ha defensat que “aquesta convocatòria suposa donar una nova oportunitat a dones que han viscut una situació duríssima de violència, i en una situació que es veu agreujada quan no tenen independència econòmica. Queden desemparades, sense recursos econòmics i necessiten una restitució de la seva vida. L'objectiu d'aquest programa és precisament afavorir que aquestes dones puguin accedir a un lloc de feina amb el qual aconseguir aquesta independència econòmica”. “A  més a més”, ha recordat, “hem de tenir en compte que la nova convocatòria arriba en un moment de dificultat afegida i per tant és encara més d'agrair la implicació del SOIB i de l'IBDONA que fa possible que aquest programa es mantingui

L'Ajuntament de Capdepera participarà d'aquesta nova convocatòria facilitant la contractació de víctimes de violència masclista residents al municipi. 
Auest programa està destinat a dones víctimes de violència masclista, que tenguin una ordre d'allunyament en vigor o que actualment estiguin en seguiment a serveis socials. SOIB DONA té com a objectiu donar una sortida laboral a totes aquestes dones.
Per particpar en el programa cal envia un mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. indicant el nom complet, telèfon de contacte i un breu currículum (estudis, titulació i experiència laboral) i facilitaran les dades al SOIB per formar part del procés de selecció.
Més informació, per WhatsApp al 669018900