El complex hoteler Park Hyatt Mallorca de Canyamel ha estat notícia  (Ultima Hora) perquè la cadena nord-americana Hyatt deixa de gestionar-lo. El motiu que ha motivat aquesta decisió sembla que ha estat que no es complien l’objectiu de tenir obertes les instal·lacions durant tot l’any.

Segons el diari, Antoni Mir ha comentat que la decisió  ve donada pel fer que els darrers hiverns l’illa ha perdut connectivitat i això afecta als objectius que tenien, pel que fa a la comercialització i gestió. Ell mateix ha indicat que Cap Vermell Grup gestionarà el complex turístic amb l’intenció  de garantitzar  el major nombre de llocs de feina (devers 210, dels quals 85 són fixes).

L’establiment estava tancat des del 15 de març per mor de la COVID-19, i l’objectiu és reobrir-lo el març del 2021.
 

D’altra banda hem llegit (Mallorcadiario.com) que el dijous 23 de juliol, un home de 71 anys ha estat rescatat a Son Moll amb símptomes d’ofegament i problemes de respiració. Malgrat tot sembla, que estava conscient en el moment del rescat.
Una infermera, fora de servei, que se trobava prop de l’equip de socorrisme se va ocupar de practicar els primers auxilis a l’accidentat. Després va ser atès per una UVI del 061 i posteriorment se va traslladar a l’Hospital de Manacor.


Aquest incident s’afegeix al de Cala Mesquida, de dijous de la setmana passada. La xarxa anava farcida de comentaris i la imatge d’un socorrista d’esquenes a l’aigua, assegut a una cadira mentre mira el mòbil (comenten que una bona estona). Ens han comentat que la platja se va tancar completament i la gent se va queixar fins el punt la policia local va comparèixer, però la decisió era del socorrista i s’havia de respectar. Sembla que l’ajuntament ha demanat un informe per aclarir els fets. La imatge del socorrista mirant el mòbil no és gaire adequada i fa mal l’equip de socorristes que compleixen amb la seva feina.

 

Hem llegit a Crònica Balear que, dimecres 29 de juliol, dues persones van resultar ferides en sortir el cotxe amb el que circulaven, d’una via pública de l’urbanització de Cala Provençals. Concretament de la rodona final del carrer Vell Marí.  El cotxe era conduit per una dona i el seu fill, i degut a una errada el cotxe, en lloc de frenar s’ha accelerat i ha caigut damunt les roques des d’una alçada de devers dos metres, quedant bolcat.

Els testimonis van avisar els equips d’emergència, una ambulància del 061 i la Policia Local. Les víctimes van sortir pel seu propi peu del vehicle sinistrat, però van ser conduïdes a un centre hospitalari, la conductora amb pronòstic reservat i el jove amb ferides lleus.