Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1512
Ja està obert el termini d'inscripció per a la segona fase del projecte que comprendrà de setembre a desembre.
 



L’Ajuntament de Capdepera arrenca la segona del ‘Projecte Millora’ 2020, un projecte pilot de reinserció i capacitació soci-laboral dirigit a persones en situació de vulnerabilitat, i que per tant es troben en risc d'exclusió que va néixer l’any 2014.

Una iniciativa pionera a Mallorca que segons comenta el batle, Rafel Fernández, ha despertat l'interès d'altres municipis, “diversos ajuntaments han contactat amb nosaltres per a interessar-se pel projecte, conèixer-lo i posar-lo en marxa en els seus respectius municipis”.

El projecte ha crescut amb els anys. Així, si en 2018 es van destinar 90.000 €, en 2019 la partida va ser de 101.000€. En 2020 s'ha batut el rècord (a causa de les circumstàncies especials que vivim per la pandèmia), amb una dotació pressupostària de 616.000 € i 240 participants en la primera fase del projecte.



La coordinadora de Serveis Socials del Ajuntament de Capdepera, Mercedes Torres, explica que “estem a l'espera de conèixer el pressupost ja consumit en la primera fase per a designar el contingent de participants en la segona fase”, i ha destacat que “a més de l'important augment pressupostari destaca la incorporació de cinc integradores socials que vetllen en tot moment per cobrir les necessitats dels participants a més de fer un seguiment diari de les labors realitzades per aquests”.

Els beneficiaris del projecte desenvolupen labors en diferents departaments municipals i les combinen amb sessions de formació integral basada en habilitats socials, laborals, resolució de conflictes, cerca de recursos, etc. El projecte es duu a terme durant tot l'any i cadascun dels grups participa durant tres mesos. Per la seva participació perceben una beca màxima de 600 € mensuals, quantitat que pot variar en funció de l'assistència. Els beneficiaris del projecte assisteixen cinc hores al dia de dilluns a dijous, i els divendres es destinen a formació.



Realitzen labors de manteniment d'infraestructures i espais públics com; jardins, parcs, platges; dependències municipals com a biblioteques, escoles, arxius, etcètera.

"El Projecte Millora pretén facilitar la inserció laboral de les persones, diu Torres, per a qui ‘Millora’ és una plataforma d'accés al món laboral i també un suport econòmic i social “per a aquelles persones que per diferents circumstàncies passen per un moment de dificultat".

Davant la crisi ocasionada pel Covid19, que ha afectat un gran nombre de persones en el nostre municipi, el Projecte Millora ha estat l'aposta del departament de benestar social per a afrontar les necessitats dels ciutadans.

"Durant els mesos de confinament, el departament ha treballat intensament per a organitzar l'inici del projecte amb un nombre de participants mai imaginat, gestionar el projecte amb 240 participants ha estat un repte per a nosaltres." "Fins ara el nivell de satisfacció tant dels participants com dels ciutadans està sent molt positiva".


Inscripcions per al pròxim grup de "PROJECTE MILLORA".
Del 13 al 24 de juliol amb cita prèvia.
Cap Vermell: tel. 971819201 - 971819467
Ca Rata: tel 971563052
Mòbil: 669018900