Tanquen parcialment la platja de Canyamel.



Diumenge, 5 de juliol, se va tancar una part de la platja de Canyamel degut a una taca que ha anat escampant-se  per la zona de l'emisari de la depuradora. En un primer moment els banyistes se van queixar als socorristes que van acabar tancant la platja, bé un bocí ja que s'ha permès els banys a la zona oposada. Alguns veïnats de Canyamel han manifestat el seu disgust per aquestes males olors, ja que és una de les reivindicacions que han fet a l'Ajuntament un grup de ciutadans (en el marc d'una relació de queixes que afecten a tot Canyamel). A l'espera de la confirmació de l'orígen i el motiu d'aquestes males olors i de la "taca d'origen desconegut". 



Segons la comunicació rebuda per l'ajuntament s'informa que " S'ha tancat per precaució una part de la platja de Canyamel, a l'observar una taca d'origen desconegut".

Sense tenir seguretat, tot apunta a una nova fuita de l'emisari de la depuradora (recordar que l'any passat amb motiu de les torrentades va haver de ser adobat), ja que no s'han detectat vessaments al torrent.



El problema dels mals olors a la platja de Canyamel és recurrent, de fet l'any passat ja se va haver d'adobar l'emisari i recentment ha hagut una reunió amb la tècnica d'Abaqua, representants dels veïnats i medi ambient de Capdepera per tractar els mals olors, el funcionament de la depuradora i valorar els anàlisis fets a la platja.


Posats en contacte amb el regidor de Medi Ambient ens ha comentat que " Els socorristes han rebut queixes de pudor a una zona de la platja, amb una taca que ha anat augmentant i ha obligat a tancar la zona afectada per evitar el bany. S'ha deixat una part de la platja oberta". El proper dilluns o dimarts, els bussejadors faran una prova per detectar possibles fuites de l'emisari amb un producte fluorescent.



D'altra banda la platja de Cala Gat s'ha tancat al públic per excés de banyistes. S'ha regulat l'entrada a la platja en funció de les sortides, una bona mesura per evitar la massificació de les platges . Aquesta imatge és de la platja de Cala Gat a les 12 de migdia