Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1502
"Se pot dir que les reserves a dia d'avui, estan totalment aturades" Joan Ferrer




La major fira del turisme de Berlín, l’ITB, s’ha anul·lat  (com ha passat a altres grans fires) per la por als contagis de Coronavirus. Aquesta decisió ha afectat, en major o menor grau, a tots els països i regions que tenien previst usar aquesta important fira per presentar els seus productes turístics. I Capdepera és una d’aquests perjudicats. Tot l’equip humà que estava preparat per partir cap a Alemanya, s’ha quedat a punt de partir...

Tradicionalment les reserves als hotels del municipi se veien incrementades notablement després de l’ITB de Berlín i donava indicis de com seria la propera temporada estival. Com ens ha comentat el president de l’Associació Hotelera de Capdepera, Joan Ferrer: “Les previsions per la propera temporada d’estiu no eren especialment bones, a més veníem de la crisi de Thomas Cook, i teníem esperances que amb la fira ITB millorarien les reserves”.

En Joan Ferrer, ha insistit que s’ha d’evitar crear alarmisme i preocupació en el municipi "al cap i a la fi el turisme és el motor de l’economia de Capdepera i davant l’aturada de les reserves cal esperar que l’extensió del coronavirus es controli i torni la confiança, traduïda en un increment de les reserves”.   A nivell turístic pot haver un retard en la data d'obertura d'establiments hotelers i de l'oferta complementaria, que podria afectar l'economia local i als llocs de feina. 

Amb l’extensió del coronavirus s’ha creat un temps d’incertesa i ningú s’atreveix a preveure fins quin punt afectarà al turisme balear. Però, ni ha intranquil·litat en els sector hoteler.

El cert és que el nivell de reserves és baix, pràcticament estan aturades, malgrat les accions puntuals dels hotelers per atraure els clients i els tour-operadors, i que hi ha certa por davant el coneixement de nous focus de contagi. A més alguns tractaments informatius afavoreixen un cert alarmisme del tot negatiu.

El regidor de Turisme, Pere Terrassa, ens ha confirmat que la cancel·lació de la ITB de Berlín ha creat incertesa dins el sector turístic del nostre municipi, "Es cert que la fira de Berlin era un bon lloc per fer una idea de com aniria o podria anar la temporada turística dins el nostre municipi, ja que alemanya és el país d’on majoritariament prové el turisme que rebem.
Tot i així hem de comentar que els darrers anys l’Ajuntament de Capdepera i l’ Associació Hotelera hem treballat per crear un segment turístic esportiu que ajudi a allargar la temporada i obrir el nostre destí a un model de turisme d’esport, això ho aconseguim duguen a terme actes esportius de nivell que apropen a Capdepera turistes que venen a practicar esport.
Si bé és cert que a dia d’avui hi ha una aturada de les reserves i que esteim davant una situació estranya, no em de ser catastrofistes i esperar a veure com evoluciona la situació del coronavirus. Desde l’Ajuntament de Capdepera treballarem conjuntament amb l’ Associació Hotelera i l’oferta complementaria per tal de poder tenir una bona temporada i que el nostre turista és dugui la millor imatge del nostre destí. Som concients de que el turisme és el principal motor econòmic del poble i continuarem fent polítiques perquè sigui una bona temporada·.

Per la seva banda el Govern manté la seva visita a Berlín per reunir-se amb els principals touroperadors per transmetre un missatge de tranquil·litat a un dels mercats turístic més important. Autoritats (Govern i Consell),representants del sector turístic i sindicats, han aprovat un full de ruta per recuperar l’espai perdut a l’ITB. Aquestes accions no tindran el mateix ressò que la fira turística (per cobertura de mitjans i nombre de visitants) però és el que es pot fer per “recuperar l’espai perdut” amb la cancel·lació de l’ITB.

L’ITB suposava un punt de trobada clau per conèixer de primera mà l’estat del turisme emissor germà cap a les Illes Balears."

Fa dies demanàrem l'opinió al regidor de Turisme i esperam la seva valoració. En rebre-la l'afegirem a la notícia.