Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 1554


Dia 24 de novembre, Ultima Hora, publicava una noticia en la que se comentava que policies locals de Capdepera han estat "convidats" a posar més multes als veïnats del municipi. Segons la noticia, varis policies han mantingut entrevistes amb el cap de la policia local i se'ls ha comunicat que han d'augmentar la productivitat, lligant aquesta amb la recaptació. 

Aquests policies manifesten que si volen fer hores extres han de posar multes: "... las instrucciones son muy claras, o hay mayor productividad (multas) o se corta el grifo de las horas extras», apunten varis dels afectats.

A la notícia publcada se pot llegir «Desconocemos si el alcalde –el socialista Rafel Fernández– está al corriente de la situación, pero no creo que a los residentes les haga gracia que para que podamos hacer horas extras tengamos que ir de ‘cacería’ contra nuestros vecinos. Por encima de todo somos profesionales y sancionaremos cuando sea necesario». a més parlen de males relacions amb el cap de policia.


Imatge que acompanya l'article d'Última Hora

Ens vam posar en contacte amb la regidora de Policia de l'Ajuntament, Carme Corraliza, per aclarir aquestes afirmacions  i contrastar les declaracions exposades, i ens va remetre al comunicat remès pel departament de policia seguit publiquem:

Comunicat de la policia local de Capdepera:

LA POLICIA LOCAL DE CAPDEPERA DESMENTEIX LES ORDRES DE POSAR MULTES PER FER HORES EXTRES

27-Novembre-2019

El Subinspector en cap de la Policia Local de Capdepera desmenteix la notícia apareguda a un mitjà de comunicació en la qual es diu que es demana als agents que posin més multes per poder fer hores extres.

El Subinspector explica que el juliol de l’any passat es va modificar el criteri de repartiment d’hores extres per «incentivar la productivitat dels treballadors» i va passar «d’un criteri subjectiu de disponibilitat a un objectiu de productivitat», amb la voluntat «d’augmentar el nivell de treball dels agents i pegar un bot de qualitat en el servei al ciutadà». «El que s’ha demanat als agents que conformen la plantilla és major productivitat. Els criteris de productivitat vénen donats com a conseqüència de l’estadística de feina diària dels diferents agents amb voluntat de fer hores extres. Així es tenen en compte tots els àmbits de feina policial, des de les denúncies de trànsit, les denúncies per OO.MM, les 4/2015 PSC, els partes diaris, els atestats penals o com a conseqüència d’accidents, decomisos a la via pública, informes, o en el cas dels agents d’oficina l’atenció al ciutadà i el correcte desenvolupament de la seva labor», afegeix el Subinspector que conclou que «alguns agents descontents han volgut tergiversar la informació».