Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 4813
Era el que estava en estat crític

Un dels ciclistes atropellats matí de dijous per una conductora a la carretera Ma-15, Capdepera-Artà, va morir durant la nit del mateix dia a l'hospital. Gregorio Serrano, director general de Trànsit del Ministeri de l'Interior ho va comunicar a través del seu compte de Twitter cap a les 23.00 hores de dijous.

La Guàrdia Civil investiga la conductora després d'atropellar ahir amb un tot terreny al grup ciclista en els voltants de Capdepera sota els efectes de les drogues. En l'atropellament, nou esportistes de nacionalitat alemanya van resultar ferits, un d'ells ha mort en la nit de dijous, i dos van resultar greus i els altres sis menys greus. Les assistències sanitàries van traslladar a les víctimes als hospitals de Manacor, Muro i Llevant.

L'Ib-salut va activar el protocol d'incidents amb múltiples víctimes. Un total de set ambulàncies es van desplaçar per atendre la gran quantitat d'afectats en l'accident. Mentrestant, la Guàrdia Civil de Trànsit va obrir una investigació per aclarir si la conductora del vehicle hi havia respectat el metre i mig de separació obligatòria amb les bicicletes i reconstruir com s'havien produït els fets. La dona que anava al volant es dirigia a treballar a Cala Rajada en un cotxe d'una empresa de neteja.

Els agents de l'Institut Armat van realitzar a la conductora un test d'alcoholèmia i drogues. La jove va donar positiu en cànnabis, tot i que es va negar a sotmetre a l'contraanàlisi. Va ser traslladada detinguda a la caserna de la Guàrdia Civil, assistida per l'advocat Miquel Àngel Ordinas. Després de negar-se a declarar, va quedar lliure. Està imputada per nou lesions imprudents i un delicte contra la seguretat en el trànsit. Les seves mostres de saliva van ser enviades a un laboratori de Madrid per corroborar que havia consumit drogues.


A Capdepera i a les xarxes socials s'han desfermat tot tipus de comentaris i rumors sobre el fet. Tot apunta que s'hauria produït per una badada ja que l''impacte ha tingut lloc en un tram completament recte i de bona visibilitat, en el qual la infractora ha impactat per darrere als cicloturistes amb el seu Porsche Cayenne Turbo. Sobre l'asfalt no s'han observat empremtes de frenada de manera que la conductora va atropellar als corredors a velocitat alta i sense reaccionar a temps fruit possiblement d'una distracció.