Un any més, Capdepera ha commemorat el 31 de Desembre, data de la Conquesta de Mallorca pel Rei en Jaume. Aquesta celebració s'ha convertit en un acte fix del final de l'any, i en aquesta ocasió, a més, ha servit per a recordar el tricentenari de l'entronització de la dinastia borbònica a Espanya i la promulgació del Decret de Nova Planta, que va acabar amb cinc segles d'institucions polítiques i econòmiques privatives del Regne de Mallorca.

Després de desplegar una senyera a la Torre de sa Boira, l'acte continuà a la capella del Castell, on un nodrit auditori assistí a la lectura d'un manifest reivindicatiu tant de la diada del 31 de Desembre com dels drets nacionals abolits després de l'ocupació militar de 1715. La lectura la va fer en Pere Danús.



 Aquests fets foren contextualitzats per Pep Terrassa, qui es referí a les connotacions que varen tenir per a Capdepera. En breu publicarem en forma d'article aquest interessant text.



Tot seguit, l'historiador Mateu Morro va pronunciar una documentada conferència sobre la Guerra de Successió i les seves conseqüències per a les Illes Balears. Així mateix, es va presentar l'obra del mateix Morro, “Fora botiflers, fora falls! La Guerra de Successió a les Illes Balears”, de la qual l'autor fa signar nombrosos exemplars als molts assistents que la volgueren adquirir.



 
En acabar tots brufarem amb pendents i copeta d'herbes i mistela.