Com ja informàren a Cap Vermell, l'Ajuntament ha adjudicat les obres de l'edifici mulitusos de Cala Rajada. Les obres no han començat i el termini d'execució acaba pel maig de 2009. I enmig, la suspensió d'obres durant l'estiu...  

Image


   Ja és conegut que l’Ajuntament de Capdepera adjudicà a l’UTE  formada per Llabrés-Feliu i  Coexa les obres de construcció de l’edifici multiusos de Cala Rajada. Aquest projecte, ben necessari per cert, s’hauria de començar tot d’una ja que hi ha uns terminis que s’han de complir. Concretament, pel maig de 2009 s’ha d’entregar la darrera certificació d’obres. Dit això, s’hauria de començar  ja mateix... però vet aquí que hi ha un problema: al voltant de la zona hi ha establiments hotelers i existeix un decret batlia (el famós article 60) que obliga a aturar les obres els mesos d’estiu.

   Davant aquesta situació, i en paraules de Bartomeu Alzina, batle de Capdepera, hi ha dues opcions. La primera passa per fer una excepció en l'aplicació de la normativa, per interès general, previ acord de plenari, i iniciar les obres tot d’una. Evidentment, s’intentaria produir el mínim de molèsties als veïnats i als establiments hotelers, però des de l'Ajuntament són conscients que provocarà queixes entre els afectats. De fet, Cap Vermell ja s'ocupà d'aquest assumpte precisament amb motiu de l'alarma que aquesta possibilitat havia provocat en el sector hoteler (si respassau la nostra hemeroteca hi trobareu els articles que en parlaven).

    La segona opció és demanar un segon ajornament de la data de finalització. S’ha de  recordar que l’anterior govern municipal PP-Es Grup ja demanà una prórroga d’un any i mig. Aquesta opció provocaria menys molèsties  i permetria a l’equip de govern estudiar algunes modificacions puntuals del projecte, amb la intenció d’ajustar-lo a les necessitats reals de Cala Rajada i a les disposicions pressupostàries. Per aquesta segona opció cal l’aprovació de la Conselleria de Turisme, que aporta prop de 3 milions d’euros al projecte, quantitat que no s’hauria de perdre per no complir els terminis. En aquest sentit, l’equip de govern pretén rebre el recolzament de l’Associació Hotelera i dels establiments hotelers afectats.


   Ara per ara, des de l’Ajuntament es treballa per fermar les dues opcions. D’una banda acordar amb els afectats l’inici d’obra, per la qual cosa s’ha d’aixecar l'aplicació de l'article 60, prèvia aprovació de plenari, per a començar la demolició de s’Auba i tot seguit paralitzar l’obra fins que acabi la temporada turística. Aquesta demolició no hauria de durar gaire més d'una setmana. D’altra banda, es fan gestions per a fer efectiva una nova pròrroga, per la qual cosa, com deim, des la Conselleria s'hi ha de donar el vist i plau.
   Recordem que l’edifici multiusos ocuparà al voltant del 2.500 metres quadrats (devers 1.000 a la planta baixa, i tres plantes de 500) amb un pressupost aproximat de 6,5 milions d’euros, als quals s’han d’afegir  les despeses de mobiliari i complements.
  En poc temps tindrem notícies. Esperem que les obres es facin amb la tranquil·litat suficient i  les modificacions (si s'han de fer) es pensin ben pensades, no debades l’edifici serà un equipament importantíssim i imprescindible per a Cala Rajada.