Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2750

 Sembla que el proper enfrontament entre govern municipal i oposició serà pels tassons del mercat medieval. Mai millor dit: "la guerra està servida!"

La nova normativa aprovada enguany intentava posar fi al desgavell en què s'havia convertit el mercat medieval els darrers anys. Però en aquest intent,  potser el regidor Climent Crespo s'ha execedit en el zel i en lloc de consensuar accions per al bé comú ha decidit anar més enllà de la mateixa normativa aprovada i ha imposat un tassó molt determinat, de fang, obligatori per a totes les paradetes.

Escoltau el que ell mateix va declarar al programa de Ara Capdepera, de Capdepera ràdio:

 

Clicau damunt l'imatge per escoltar les declaracions

Anau a la web municipal per llegir les bases.

http://www.ajcapdepera.net/mercat/bases08.doc

Vos en farem un tast i reproduirem la normativade les parades:

PARADES 

Les parades s’han de construir amb materials naturals i de forma artesana, no es permetrà l’ús de materials prefabricats.

 

Les robes a utilitzar han de ser naturals i de colors naturals o bé tintades de manera artesana; no es podrà utilitzar cap mena de roba sintètica ni amb colors cridaners.

 

Les parades poden ser: o bé amb taula i cobertes o directament exposant els productes al terra.

 

Es poden decorar les parades amb eines antigues, composicions florals fetes amb canyes, romaní, palmes, etc... o amb productes hortolans secs: alls, cebes, carbasses, etc.

 

Es pot muntar un petit taller afegit a la parada, on hi hagi les eines que fan servir per a la fabricació dels productes, peces a mig fer i escenificant algun moment del treball.

 

No es poden utilitzar taules ni cadires de plàstic, alumini o qualsevol altre material que no sigui natural.

 

No es poden utilitzar bosses de plàstic. Els plats i tassons no poden ser de plàstic, cartró o qualsevol altre material que no sigui fang. Tampoc no es poden fer servir coberts de plàstic ni torcaboques de paper que no siguin de color marró.

 

Els instruments de pes i càlcul han de ser el més dissimulats possible i, en tot cas, han d’estar fora de la vista dels compradors.

 

Pel que fa als sistemes d’encalentiment de menjar, si no s’utilitza foc natural, han d’estar completament dissimulats d’alguna manera amb fusta, canyes, composicions de flors seques, etc... i fora de la vista dels visitants.

 

Les parades no poden disposar de llum elèctrica. No es facilitaran punts de llum. Al vespre sols es podrà utilitzar qualsevol sistema d’il·luminació natural: espelmes, torxes, llums d’oli. En tot cas s’haurà de comptar amb un extintor localitzat i de fàcil accés.

L’Ajuntament pot estudiar els mitjans per dotar d’una llum tènue les paradetes.

 

Les parades hauran d’estar sempre netes i en perfectes condicions.

Image

 

És evident que la normativa no diu res d'un tamany determinat de tassó. Ni que s'han comprat tots al mateix lloc. Ni sempre els tassons han estat iguals. Basta veure la foto, o no?

Ah! A l'època medieval també s'emprava el metall i el vidre ( per si algú no ho sabia)