Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2198

   Hem rebut unes fotografies de les activitats que s'han duit a terme a la biblioteca aquesta setmana,  12 i 14 de març,  tal com s'havia anunciat. Les dues activitats han estat molt interessants i el públic assistent ha sortit molt content.

Image

Dia 12 de març,

  A la conferència d'Antònia Matamalas va parlar-se del paper de les dones dins l'art i de com han estat tractades les seves obres al llarg de la història,  tant pels historiadors de l'art com pels educadors i plans d'estudis, on encara ara, es seguiexen sense ensenyar-se i ni aparèixer en els llibres de texte.
   Artemisia Lomi Gentileschi, va servir per il.lustar aquesta tesi. Aquesta pintora va viure a la primera meitat del segle XVII. Està considerada entre els primers pintors de època barroca, dels més complets de la seva generació. Fou una artista que va lluitar amb determinació, amb la seva personalitat i  les seves qualitats artístiques contra els prejudicis expressats en vers les dones pintores; va aconseguir ingressar productivament al cercle dels pintors més respectats de la seva època.
   Artemisia segueix sent una de les més considerades artistes femenines, i finalment ha ocupat el seu lloc entre els grans artistes del període barroc.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Artemisia_Gentileschi

Image

Image

Dia 14 de març
   L'espectacle de Cuentos de manos amb el grup  de teatre Abbozzi va ser molt divertit, i va assistir-hi un nombrós públic. Amb jocs de mans, màgia, música i contes ens feren gaudir tant a petits com a grans.
Aquest cap de setmana actuen al festival Alternatilla

Image
http://www.abbozzi.com/
http://www.teatrelloseta.com/programa/marc.htm

Image

Image