Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2205

Image

Aquest dijous, dia 13, va tenir lloc l'anunciada reunió-col·loqui convodcada i presidida pel regidor Sebastià Sureda, i que va comptar amb la presència de representants de la Direcció General de Tecnología i Comunicació del Govern Balear, d'Abertis Telecom, del Col.legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicacions i de l'Associació Balear d’Instaladors de Telecomunicacions(ABITEL). Notable, també, la presència d'instal·ladors locals, evidentment interessats pel futur de la televisió digital.

Si hem de ser francs, no vàrem entendre gaire cosa. Està clar que l'1 de gener de 2010 es produirà l'apagada analògica, és a dir, el fi d'emissions de televisió pel sistema actual i que, d'aquí a aleshores tothom s'haurà d'haver adaptat al nou sistema. Per als particulars, la cosa no sembla gaire complicada, ja que els adaptadors tenen un preu assequible; una mica més ho és per a les instal·lacions comunitàries, però tampoc no és res de l'altre món. El que sí que es va recomanar amb insistència va ser que no s'esperàs al darrer dia a fer les adaptacions, a fi d'evitar col·lapses.

Tenim garantida la recepció de la televisió digital? Diríem que sí, però si fins ara era l'Ajuntament qui duia la iniciativa en aquest procés, ara mateix ens fa l'efecte que la pilota és sobre la teulada del Govern de les Illes Balears, i no sembla que aquest hagi fixat una data concreta, ni molt menys, per a la instal·lació dels repetidors que hauran de substituir els actuals. La data que va sonar amb insistència va ser la del 31 de desembre de 2009, però clar, és que aquesta és la data límit. També escoltàrem constants referències a problemes de recepció en algunes zones del municipi, a causa de l'orografia del terreny.

En fi, que no aclarirem gaires coses. Tret que ens convé, a aquells que encara anam a l'antiga, fer les adaptacions que calguin (sempre per instal·ladors autoritzats) si, volem veure la televisió digital quan aquesta sigui un fet.