Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2504


04.03.2008

UNITAT TANCA EL CICLE D’ACTES ELECTORALS A CAPDEPERA

Image

   Tot i el vespre de vent i pluja –i del futbol– el d’UNITAT ha estat l’acte que ha aconseguit una major assistència, sense passar-se. El dimarts dia 4 foren prop de 150 els qui s’acostaren al Teatre a recolzar la candidatura.
   Va exercir de mestre de cerimònies el conseller Miquel Àngel Flaquer, qui va saludar els assistents i els representants dels distints partits i grups independents que donen suport a UNITAT. Va aprofitar per dir que aquesta és una candidatura amb un nexe d’unió molt fort: el nacionalisme. Així mateix, es va referir a la nosa que els nacionalistes suposen per al partits d’adscripció centralista.

Image


   El primer orador va ser el candidat al Congrés, Miquel Oliver, el qual es va referir a Maria Salom i Antoni Garcías com a dos perfectes desconeguts per a la majoria de mallorquins, entre d’altres coses perquè mai ha aixecat la veu per a reivindicar la solució dels problemes de les Illes Balears. Va explicar que el naixement d’UNITAT és una necessitat que PSOE i PP han creat, i que el programa dels nacionalistes és el d’omplir totes les mancances que els dos grans partits estatals han provocat al nostre arxipèlag. “Les Illes s’estan quedant sense combustible”, va afirmar, i ara és el moment no de continuar pidolant una almoina, sinó d’exigir allò que és just i ens correspon.

Image


   El segon torn de paraula va ser per al candidat al Senat i batle de Vilafranca, Jaume Sansó. Va encetar la seva intervenció comparant costos de transport en distancies semblants, a la Península o des de les Illes Balears, per a constatar un de tants de greuges econòmics com estam patint. Va expressar que UNITAT és un crit, un “ja està bé”, i que aquesta no és només una candidatura economicista. Es va referir a la gran implantació municipalista dels distints partits que formen la coalició, amb 23 batles i al voltant de 200 regidors. Va dir que un o dos representants del grup a Madrid, que puguin fer propostes directes a la cambra legislativa, obligaran els grans partits, sigui quin sigui que governi, a donar respostes. “Aleshores veurem si estan disposats a complir les grans promeses que ara fan”, va afirmar. En cas contrari, si ningú els empeny, es tornaran a oblidar de nosaltres, com sempre han fet.

Image


   Finalment, la segona de la candidatura al Congrés, Margalida Miquel, amb un discurs molt planer, molt directe, va explicar que UNITAT havia aconseguit deixar enrere les sigles dels partits que la integren, ja que per sobre dels partits hi ha les persones. “Volem que se’ns tracti d’una manera justa”, va demanar, i va afegir que “no volem que els nostres representants vagin a Madrid només a pitjar un botó”. Es va referir a la falsa idea que convé que a Madrid i a la nostra comunitat governi el mateix partit, perquè quan ha estat així tampoc no s’han arreglat les coses. “No demanam per a UNITAT, sinó per als ciutadans de les Illes, ja que tot el que poguem aconseguir ho administrarà un govern autònom encapçalat per un president socialista”. També va rebutjar l’acusació de ser una coalició de caràcter exclusivament economicista, per afirmar que UNITAT era la candidatura de la dignitat: de la dignitat del nostre poble.

Image