Dimarts tingué lloc a les Voltes de Can Creu d’Inca una interessant  conferència i la projecció d’un documental sobre la vida de la dona a l’Afganistan.
Image

   Margalida Bover, en nom de l’ajuntament i Joan Font (batle de Petra) com a president del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, presentaren les ponents. D’una banda Leonor Taboada,  membre de “Dones de negre-Mallorca”,  associació de defensa de la dona, i Mònica Bernabé, periodista acreditada a l'Afganistan i presidenta d'ASDHA, una ONG que té en marxa una sèrie de projectes en aquest país, en col·laboració amb entitats afganeses. A més de veure el documental sobre una dona afganesa que es va fer passar per home per a poder sobreviure en l'època dels talibans, Mònica va fer un breu repàs a la història afganesa més recent, i a la situació política i social actual, amb especial referència a la situació de la dona. 
    Al final es produí un interessant col·loqui amb el públic.
   El nostre ajuntament col·labora amb projectes d’aquesta ONG, a través del Fons Mallorquí, amb uns 40.000 euros, cosa que agraïren i valoraren molt positivament les conferenciants.