Vist: 2684

Image

EL RENSHINKAN A BRASIL, CAMPIONAT DEL MÓN DE JUDO 2007

Rio de Janeiro ha estat la ciutat encarregada d’organitzar el 25è campionat del món de judo. Arena Olímpica de Rio de Janeiro té una capacitat de 15.000 espectadors, i uns 10.000 foren els allà presents, impressionant-nos quan es marcava un ippon o quan guanyaven els amfitrions.
  La inauguració del campionat fou el dijous dia 14. A les 10 del matí, hora d’inici del campionat, les portes d’entrada estan tancades. Cents de persones esperen impacients ocupar el seu seient de les grades. Són les 11 i les portes encara estan tancades. Quan a la fi s’obrin la gent ocupa les seves cadires, són les 12 i el campionat encara no ha començat. A les 12’10, i amb dues hores de retràs es dóna el hajime (inici). Encara a les 11’30 del vespre es disputaven finals i encara quedava l’entrega de medalles... això acabava casi a la una de la matinada. La total desorganització ha estat la nota predominant del campionat.
  L’equip japonès, gran favorit del mundial, no va estar encertat. Campions com Inoue i Suzuki no foren capaços d’aconseguir medalla. Arriba el quart i darrer dia i només ocupaven la desena plaça del ranking mundial. Tanmateix  en aquesta jornada donaren una bona lliçó d’autèntic judo, guanyant 3 de les 4 medalles d’or que hi havia en joc. Finalment, un any més, Japó es proclama campió del mundial.
  Qui sí va brillar i va fer aixecar el públic fou Brasil, aconseguint una medalla d’or diària durant els tres primers dies. L’estadi pareixia esclatar de l’entusiasme dels brasileiros cantant les seves típiques cançons.
  Dels espanyols, tan sols Isabel Fernández va ser capaç de pujar al pòdium, aconseguint l’únic metall de l’equip nacional, la medalla de plata. Kioshi Uematsu, David Alarza, Javier Delgado, Sara Álvarez, Vanesa Arenas i Leire Iglesias foren eliminats a les primeres rondes. Només na Leire va escalar fins a la setena plaça, però cap dels altres té assegurada la plaça a Pekín 2008, ja que s’exigia un cinquè lloc com a mínim per a participar a les Olimpíades.
  Anècdotes:
  La japonesa Ryoko Tani fou la gran favorita del públic assistent. Va guanyar el seu sèptim mundial. Mai en la història del judo, ni masculí ni femení, ha guanyat 7 mundials. Tot un rècord!
  Teddy Riner, judoka francès de tan sols 18 anys, es proclama campió del món de + de 100 kg. Té una alçada de 2,02 m i pesa 129 kg. També enguany ha guanyat l’Europeu. Tota una promesa.