Escolar 1 - Constància B 0


Benvinguts siau, estimats amics i amigues futboleres, tots quan sou!

Cinquè partit d’aquesta lligueta d’ascens a preferent; arribats a l’equador de  la competició, a la fi, ha arribat la primera victòria de l’equip verd-i-blanc.

Partit jugat amb manifesta traïdoria aquest dissabte.  Normalment, tots els partits de casa es juguen en diumenge. No en sabem el motiu d’aquest canvi; els seus motius hi haurà! Res a dir!

Aquesta manca d’informació i publicitat ha derivat,  que molt poca gent, hagi pogut  assistir a un encontre on s’ha  pogut gaudir, com fa temps que no es feia, de la bona actitud  demostrada pels nostres jugadors. Amb la quantitat de nyerros que ens hem tingut de menjar... Sempre ho veuràs!

És d’agrair la visita i companyia de l’incombustible Miquel Bestard. Segons sembla, i si no hi ha canvis d’última hora, podrem comptar de la seva gran personalitat i bonhomia a aquest final de competició. És un goig i una alegria poder comptar amb l’assistència i filosofia del bo d’en Miquel als partits del nostre Escolar. Les fotos són seves.

Una vertadera llàstima tan poca gent a la graderia, perquè avui sí! Avui l’Escolar ha tornat a ser l’equip de campanetes de les millors ocasions. És meritori i per aplaudir l’encomiable esforç desplegat. Una lluita constant carregada de punt honor i de respecte total  als colors del club. Avui els jugadors han complit amb escreix. S’ha corregut i s’ha lluitat des del primer segon  fins que l’àrbitre ha xiulat el final del partit. Avui sí, s’ha suat la samarreta així com cal. Per part dels jugadors i de la banqueta local hi ha hagut moltes ganes d’agradar i d’agradar-se. No obstant la bona actitud desplegada s’han vist els desajusts i les típiques errades de sempre. El joc ha sigut travat i s’han comès errades a l’hora de controlar la pilota i  de passar-la amb efectivitat als peus dels companys. Destacar el nivell demostrat per tota la defensa, porter inclòs. Sent honest he de dir que avui han fregat la perfecció. En línies generals bon partit per tots els jugadors del nostre Escolar. Enhorabona, al·lots, a continuar amb aquesta bona actitud!

1-0 gol de Javi García


El Constància, un equip molt seriós que com nosaltres, malauradament, té nul·les possibilitats d’optar a promocionar. Els d’Inca han sigut el típic equip de pedrera. Jugadors joves, dotats d’un físic important i que la toquen molt bé. Assimilen a la perfecció un sistema de joc subjugat a la disciplina del primer equip. Ben dirigits des de la banqueta han demostrat que saben elaborar i sortir al contraatac d’una manera supersònica, organitzada i amb força perill. Sí, ens ha agradat, però en cap moment ha demostrat ser millor o tenir més qualitat que l’Escolar. El Constància podria ser molt bé uns dels equips on la temporada 23/24 ens hàgim de jugar els punts en disputa.

L’equip titular de l’Escolar avui ha sigut el següent: Alexis sota pals; molt segur durant tot el partit. Crespo de lateral dret i Granados al lateral esquer. Campos i Javi Maya han sigut els centrals. La defensa ha sigut la millor línia de l’equip. Impressionant! Als extrems en Juanlu Flaquer a banda dreta i Garcia per l’esquerra. Al centre del camp en Joan Sard i en Nico Salazar. Com a boia jugant lliure entre línies Edu Flaquer. La responsabilitat de l’atac l’assumida en solitari en Jaume Faba.

A la banqueta, com ja comença a ser habitual, només tres homes. Carlos Niño ha substituït a Jaume Faba i Manu Morales, al minut vuitanta-dos, ha substituït a un Javi Maya cansat i amb evidents molèsties musculars. Pocs minuts abans d’acabar el partit, a una jugada de molta mala sort, en Manu Morales s’ha tret l’espatlla de lloc. Ha hagut de ser ingressat d’urgència a un centre hospitalari de la comarca. En Felipe Roman, a la fi un juvenil, ha hagut de substituir a un malmès i desmoralitzat Morales.

És digne de menció l’exagerat i desmesurat càstig que el comitè de competició ha aplicat a Miky Ruedas. Sanció culpa de la darrera targeta vermella vista el passat partit jugat dins Capdepera contra el Santa Ponsa A. Crec que aquest comitè àvid de venjança i en ganes de fer sang s’ha gronxat i s’ha passat tres pobles sancionant en cinc partits l’acció antireglamentària d’en Ruedas. Aquest fet és un altre clar exemple d’abús d’autoritat  i de voler perjudicar a l’Escolar des dels despatxos federatius. Cinc partits: inexplicable i incomprensible! Aquestes injustícies demostren la immoralitat i la interessada malicia  dels membres tocacollons de la Federació Balear. Així va aquest país!

Per la primera part, n’Isma Venera ha plantejat un sistema de joc amb una mitja molt poblada de jugadors. Fins a cinc jugadors han ocupat aquesta franja de terreny. El joc ha transcorregut majoritàriament al centre del camp. En tot moment l’Escolar ha sigut superior al Constància. Els dos equips han estat força imprecisos i han perdut incomptables possessions de pilotes. L’Escolar, malgrat intentar-ho, el seu joc no ha estat fluid. Als darrers quinze minuts l’Escolar ha fet una passa endavant i s’han pogut veure les millors jugades i ocasions de gol de tot el partit. Cal destacar una falta executada per en Javi Maya que s’ha estavellat al travesser de la porteria dels inquers; sols la mala sort ens ha privat del gol.


A l’inici de la segona part el Constància ha estirat les seves línies, anant clarament, pel partit. La impetuositat dels blancs-i-negres sempre  han acabat xocant amb la seguretat i sobrietat de la defensa gabellina convertida en un granític mur inexpugnable. Un Alexis que ha estat, en tot moment, força encertat. Ha pogut avortar, amb molt d’encert i seguretat, totes les pilotes que han arribat als seus dominis.  L’estratègia plantejada per Venera en forma de tela d’aranya no ha permès que l’equip visitant pogués crear joc. Tot feia endevinar que l’empat seria un resultat just al final de la contesa.  Al minut cinquanta-sis ha arribat la millor jugada del partit. Una combinació preciosa d’Edu Flaquer ha acabat amb una pilota creuada d’en Javi Garcia enfront de la sortida del porter. Un u a zero molt engrescador ha pujat al marcador.

A partir del gol l’Escolar s’ha defensat amb ordre, disciplina, intel·ligència i molta veterania. Ha estat capaç de matar el partit de mica en mica, fora que res més, digne de menció, alteres la tranquil·litat i l’estatus del favorable marcador. Malgrat el joc insuls, de poc control i de pilotades a l’infinit, l’Escolar ha gaudit de dues clares ocasions més de gol.  N’Isma, als deu últims minuts ha realitzat els canvis. Baix el meu modest punt de vista han arribat força tard.

Els àrbitres han estat regulars tirant a perepunyetes. Mirau si són ineptes, que han perjudicat per igual, als dos equips. Malgrat això, la fatxenderia, les ànsies de figurar i les ganes de notorietat, no han influït al resultat final.





La bona actitud dels jugadors de l’Escolar han fet possible que la primera victòria d’aquesta lligueta fos una realitat. Els catorze jugadors que han intervingut s’ho han pencat de veritat. Recordar que dels últims vuit partits jugats només havíem aconseguit dos punts. El d’avui és un resultat molt important, lluitat i molt merescut. Esperam que la motivació i l’autoestima dels jugadors locals es capgiri i que els següents partits es puguin afrontar amb una moral totalment diferent, positiva i optimista.

La setmana que ve començarà la segona volta d’aquesta lligueta d’ascens. Visitarem el complicat camp de l’Alcúdia B. Vist el partit d’avui no seria una novetat obtenir un resultat positiu pels interessos dels llogaters del Figueral.

A l’espera dels futurs esdeveniments us desitjam una setmana profitosa i força divertida.



Visca l'Escolar victoriós!

Biel Torres