Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 722
Escolar 4 – Santa Maria 1



Benvinguts siau estimats amics futbolers tots quan sou!

Partit matutí disputat a un dia esplèndid de sentides connotacions festives pels gabellins i per les gabellines. Dia devuit de desembre, festivitat de la Mara de Déu de l'Esperança, la nostra estimada i venerada patrona, guardiana del nostre bonic castell i protectora de tots els seus vessins.

Malgrat la coincidència amb els actes festius programats, hem pogut veure una nombrosa assistència de parroquians a les graderies de l'icònic Figueral. Seguidors entregats i enfervorits que se n'han cuidat d'animar, en tot moment i així com cal, a un equip que avui sí, s'ha entregat i ha jugat, un futbol substanciós i de qualitat.

N'estic molt content per tot l'equip i sobretot pel seu tècnic que, sense dubtes, es mereix veure la seva feina i la seva dedicació, traduïda en bon futbol i amb un millor resultat. Enhorabona a tots!

Vull subratllar la tornada a una defensa formada per quatre jugadors. Aquesta disposició tàctica defensiva permet jugar a l'equip amb menys pressió, més seguretat, més comoditat i fora assumir tants de riscos innecessaris. Amb quatre jugadors a la línia de contenció l'equip mostra més solidesa i solvència. Es poden cobrir la gran quantitat de metres quadrats que el nostre gran camp disposa amb més criteri i efectivitat. Amb quatre, evitem la no desitjada i temuda circumstància, de la superioritat numèrica per part del rival i podem emprendre accions ofensives fora la por dels desajusts que poden provocar uns relleus i unes ajudes incorrectes, equivocades i a destemps. També evitem les perilloses i reiterades pilotades que cerquen l'esquena de la nostra defensa i els forats que es creen a causa de les basculacions que es fan quan ataca el rival.

El dibuix tàctic elegit per afrontar el partit enfront d'aquest rival tan incòmode ha sigut un: u, quatre, u, quatre, u. L'alineació ha mostrat alguns canvis, tant en posicions com en jugadors. A la porteria un gran Alexis: ens ha salvat, com ha fet a altres partits i avui, com a mínim, en dues ocasions d'un empat que els rivals pràcticament ja celebraven. És just dir que disposem d'un excel·lent i gran porter. Gran Alexis!

Al lateral dret avui ha sortit com a titular en Colau Sureda: s'ha mostrat molt segur i superior,, en tot moment sobre la seva marca. Ha intentat en diferents ocasions pujar la banda amb opcions ofensives on, sempre ha trobat la col·laboració d'en Jaume Faba i d'en Juanma Crespo per assolir les evolucions de ruptura. Hem pogut gaudir del Colau que tant ens va enlluernar a la seva etapa de juvenil i que, malgrat disposar de pocs minuts, sabíem que no havia perdut les seves bones qualitats de lateral o de banda. És una gran notícia per l'equip, sabre que tenim un jugador amb aquestes grans qualitats, per quan l'entrenador i l'equip el necessitin. De cine Colau!

Al centre de la defensa i com a centrals un monstre consagrat i un aspirant a monstre. En Javi Maya: un jugador talentós i de gran qualitat que ja ho ha demostrat, partit rere partit, tot. Avui ha estat perfecte amb tasques defensives i s'ha permès el luxe de fer una gran i precisa assistència a Javi Garcia perquè amb una habilitat extraordinària, aquest, pogués marca l'u a zero. Ha imposat en tot moment una gran categoria que sols els anys de futbol et donen. Que n'és d'important i de bo, poder tenir un jugador amb aquesta experiència, veterania i mestria. Excel·lent Javi!
L'aspirant a hipogrif, en Jaume Torres: venia de fer uns partits amb certs dubtes i, el seu pas per la banqueta, sembla que l'ha fet reaccionar d'hora perquè tornes pel camí de la seguretat i dels encerts que ja ens tenia tan ben acostumats. Avui ha estat molt segur i atent a les indicacions que li arribaven des de la banqueta. La companyia i proximitat d'en Maya li donen seguretat i una major col·locació com a darrer jugador. Genial Jaume!

A banda esquerra en Javi Granados: avui, baix el meu modest criteri i fora dubtes el millor del partit. Ha sigut un mur inexpugnable en defensa i ha sabut participar amb molt encert de l'atac amb jugades i conduccions personals que ens han deixat del tot bocabadats. I el millor de tot, ha sabut evitar confrontacions inútils amb el contrari i protestes innecessàries amb l'àrbitre. Esperen que aquesta actitud positiva sigui, a partir d'ara i per sempre, una constant inqüestionable. Sensacional Javi!
Com a pivot defensiu en Joan Sard: ha estat l'equalitzador i l'equilibri de l'equip. Gran amb atac i gegantí en defensa. Ha jugat prop de la defensa i prop de la mitja. Això li ha permès ser la baula imprescindible per mantenir a l'equip sempre unit. Ha rebut joc i ha distribuït el joc suficient perquè l'equip mantingues un nivell alt de joc i de concentració. Admirable Joan!

A banda dreta en Juanma Crespo: molt encertat, sobretot en defensa. Ha sabut fer els relleus i les ajudes necessàries perquè en Colau no patis amb excés. Aprofita més les seves aptituds atacants quan juga de lateral. Malgrat no haver participat amb excés de l'atac gabellí, sí que ha sabut donar el punt exacte de feina per enfortir una línia de mitjos que avui ha estat a un gran nivell tècnic i tàctic. Diví Juanma!

A banda esquera un Javi Garcia en pla pitxitxi. D'altra vegada ha sigut el gran ganivet esmolat que ha xapat i fet bocins la banda dreta del Santa Maria. Ha portat de capoll a la defensa vermella i ha marcat dos grans golassos: el primer i el tercer. Cal destacar, sobretot, el primer, on ha sabut jugar amb l'equilibri i la paciència del porter contrari. Quan l'ha tingut desestabilitzat l'hi ha clavada pel pal curt. Avui també ha tingut un pes important a l'hora de fer ajudes i cobertures a en Granados. Partit molt complet. Fantàstic Javi!

Com a mitjos centres en Juanlu Flaquer i en Jaume Faba. Avui sí que hem gaudit del joc, del compromís i del treball de dos grans mitjos centres. En Juanlu, després de superar les seves molèsties físiques i de passar uns quants de partits sortint pocs minuts des de la banqueta, ha jugat els noranta i tants de minuts que ha durat el partit d'avui. A hores d'ara, no descobriré a aquest excels i fi jugador, però sí que crec, que avui s'ha guanyat sobradament la possibilitat de jugar, com a mínim, més minuts o com a titular. Hi ha més d'un joc sibil·lí i intel·ligent ha estat superb amb tots els aspectes tàctics del partit i ha fet una gran assistència a Jaume Faba que ha significat el dos a zero a favor nostre. Súper Juanlu!

En Jaume Faba, un altre dels jugadors que aporten galons i veterania a més de criteri al joc de l'equip. Avui s'ha notat qualitativament la seva aportació al joc de l'equip. Tant de bo l'haguérem tingut el partit del Santa Mònica. Ha fet una despesa física impressionant i, ha ocupat la posició i l'espai, en força sapiència. Ha contingut l'atac contrari i, ha arribat amb força possibilitats a l'àrea rival. Amb molt de seny ha combinat molt bé amb en Juanlu i s'ha multiplicat al moment de fer relleus, ajudes i cobertures. Ha marcat el segon gol de l'Escolar. Enlluernador Jaume!
A la punta de l'atac n'Abdou: ha corregut el que no està escrit. Ha dificultat la sortida de pilota jugada del Santa Maria. Ha estat atent i ha col·laborat sortint a camí a les jugades dels nostres mitjos. S'ha entregat i s'ha buidat... ho ha donat tot. A més ha fet, després d'una bona jugada d'en Miki, el quart i últim gol de l'encontre. Portentós Abdou!

Des de la banqueta han sortit en Miki que ha estat molt incisiu i participatiu amb l'atac dels verds-i-blancs. Ha fabricat per banda dreta la gran jugada del segon gol d'en Garcia i, amb la mateixa genialitat, la jugada que ha significat el gol del Califa. Fabulós Miki!

També han intervingut uns quants de minuts, sortint des de la banqueta: en Franco que ha ocupat un lloc al centre del camp complint a la perfecció. En Nico Salazar que ha substituït a un Joan Sard en certes molèsties físiques. En Juanma Morales que ha entrat per un Javi Maya eixut del tot. Aquests bons jugadors, tan titulars com qualsevol altre, han jugat molt bé i han complit a la perfecció amb les missions encomanades per l'entrenador. També cal dir: que tant el plantejament tàctic com l'alineació i els jugadors alineats, col·locats tots, al lloc corresponent ens ha semblat encertat, molt treballat i amb oportunes rectificacions. Avui sí!

La primera part ha començat amb un Escolar molt centrat i sabent en tot moment el que volia. Ha dominat a força de criteri i de desenvolupar els automatismes entrenats pràcticament a la perfecció. Ha sabut aprofitar-se dels punts dèbils d'un Santa Maria grosser, amb males maneres i que no sap perdre. El primer gol ha arribat després d'una mil·limètrica passada d'en Javi Maya a un inspirat Garcia que ha rebentat la banda dreta rival i ha doblegat la presència del porter del Santa Maria que, completament desballestat, no ha sabut cobrir el seu pal curt. L'u a zero a donat tranquil·litat a un Escolar que ha fet una passa enrere. El Santa Maria ha recollit l'envit i s'ha fet amb el domini de la pilota. Els vermells-i-negres han gaudit de dues bones ocasions de gol. Una la desaprofitada el seu davanter i l'altre la a desbaratada la gran intervenció realitzada per n'Alexis.

Quan millor estava jugant el Santa Maria, una excel·lent passada d'en Juanlu, ha deixat a en Jaume Faba en franca avantatge enfront del porter visitant. En Faba amb molta de tranquil·litat l'hi ha creuat la pilota marcant el segon gol dels verds. A partir de llavors l'Escolar a jugat molt còmode. Ben situat dins el camp, malgrat donar metros i pilota al rival, sols havia d'esperar l'errada contrària per sortir a un contundent contraatac.

Al descans el Santa Maria ha fet quatre canvis d'una tacada. El joc visitant no ha millorat. L'Escolar ha continuat segur i ben posicionat, aprofitant els espais que deixava el contrari quan assumia missions d'atac. L'Escolar ha sigut molt superior a un Santa Maria que res té a veure amb l'equip que ens va alliçonar al partit d'anada. L'Escolar, sabedor de l'avantatge, ha jugat amb intel·ligència i mesurant els esforços. Ha contemporitzat com així era menester i ha desenvolupat un atac important per ambdues bandes. Només sortir en Miki la seva banda, la dreta, ha fet molt de mal a un Santa Maria que no era a temps d'arreplegar els triomfs. El tercer gol executat entre en Ruedas i en Garcia ha significat la sentència del Santa Maria que, una vegada conscients de la derrota, han començat amb el seu clàssic i característic joc brut. Aquest tipus d'estratègies són típiques d'aquests equips que exhibeixen un nivell de futbol molt justet.

En el temps de descompte el Santa Maria ha marcat el tres a un. Un gol que no anava enlloc i que, donat el temps que restava, no ha trastocat el plantejament d'en Venera. Amb el temps reglamentari exhaurit i, a una altra boníssima jugada per banda dreta d'en Ruedas, n'Abdou ha aconseguit el quart gol de l'Escolar. Un gol molt perseguit per un Abdou molt lluitador; bon premí a l'esforç i a la constància d'un jugador tot punt d'honor.

Ara arriben les vacances de Nadal i la competició futbolística fa un merescut parèntesi. El pròxim partit serà passat Reis i el jugarem dins Capdepera davant del Baleares fora fronteres. Per part nostre sols ens queda desitjar de tot cor, a tots els fidels lectors de Cap vermell i a tots els integrants de l'Escolar, directiva inclosa, unes bones festes de Nadal i una bona entrada d'any. Que siau molt feliços i que tots els vostres millors desitjos siguin complits. Vigileu els excessos gastronòmics: la balança, el cor i l'àcid úric us ho agrairan. Tant de bo us toqui la grossa de Nadal o la del Niño. Sííí!

Molts d'anys estimats amics futbolers tots quan sou!

Visca l'Escolar victoriós i visca la Mare de Déu de l'Esperança!

Biel Torres