Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 846
Escolar 2 – Consell 1


Benvinguts siau estimats futbolers tots quan sou!
Una jornada més i l'Escolar sembla consolidar-se als primers llocs de la classificació. Avui hem pogut assistir a un partit que podríem qualificar de complicat. L'estretor del marcador evidència la igualtat entre el joc dels dos equips. Un Consell ben situat i organitzat; amb un centre del camp ben dibuixat, sòlid i ben estructurat. L'Escolar ha fet un partit força seriós on, tots els jugadors, pareixien ser conscients de la importància dels punts en disputa.

Abans de l'inici del partit s'ha guardat un sentit minut de silenci amb record i memòria del padrí d'en Jaume Torres que, aquesta setmana, malauradament ens ha deixat. Sols una petita pinzellada per dir que aquest home, devers l'any 1968, juntament amb un grapat de pares entusiastes, iniciaren la singladura d'una pedrera que, a hores d'ara, encara perdura.

A la graderia ens arribava un fort tuf de suat. Una vertadera pudor. En un principi no sabíem el que passava. Tal volta una canonada del clavegueram s'ha trencat o qualque embornal s'ha embossat. Resulta, i no és la primera vegada que succeeix, que els nostres jugadors han hagut de jugar amb la camiseta, encara bruta, del partit anterior. Crec, sincerament, que no es pot jugar amb la higiene personal de les persones; després passa el que passa. Un poc de bona voluntat bastaria per arreglar aquesta pestilent circumstància.

N'Isma Venera ha tornat a apostar tot el capital al mateix dibuix tàctic que tan bon resultat li donà la jornada passada dins Andratx. Enfront d'un rival ben classificat ha optat, amb bon criteri, per una defensa de quatre. Un pivot que realitza importants missions defensives, d'inici de jugada, d'enllaç entre línies i que ha arribat a la porteria contrària amb molt de perill; en Joan Sard, un vertader luxe. Una mitja amb quatre jugadors comandats per un Edu Flaquer que veritablement s'ha tornat a carregar a tot l'equip a les espatlles, convertint-se en el director executiu de tot el joc verd-i-blanc. N'Edu ha estat molt ben acompanyat, assistit i guarnit per les contínues ajudes, assistències i cobertures d'en Jaume Faba, que també, ha sigut uns dels protagonistes destacats. N'Edu ha arrodonit la seva brillant actuació marcant un impressionat i meravellós golasso. Mirau que n'he vists molts de gols, però com aquest, com el que ha marcat n'Edu, cap. Impressionant!

A la punta de l'atac i en solitari, s'ha guanyat, en força solvència, les garrofes l'incansable i esforçat Abdou el Califa del Figueral. Un jugador que ha tornat a donar un vertader repertori de total compromís amb l'equip.






L'equip titular escollit pel capítol catorze d'aquest campionat de lliga que s'està posant, força interessant, pels nostres interessos. Sant Alexis a la porta. Ha realitzat una gran aturada a mà canviada que ens ha salvat, en total seguretat d'un resultat advers. Després n'ha fetes dues més de molt de mèrit. Sant Alexis ha tornat a demostrar la seva gran qualitat. Podem dir que ha estat un dels destacats del partit d'avui. En Juanma Crespo al lateral dret, també tot un luxe. Un jugador que arrisca i que et puja la banda amb criteri. És capaç d'arribar a l'àrea contrària amb perill. Llàstima que la darrera passada no l'acompanyi. En Jaume Torres com a central dret. L'hem vist a millors actuacions. Avui, a causa d'un mal control quan era el darrer jugador de l'equip, ens han marcat l'únic gol del Consell. No ha estat tan segur, ràpid i contundent com, normalment, ens té acostumats. Així i tot, amb aquestes errades dins la motxilla, podem dir que no ha fet un mal partit. Com a central esquerra, el capità Campos. Ha estat encertat en tasques defensives. Ben col·locat ha donat solvència a una defensa que en certs moments del partit semblava estar entravessada. Malauradament, i ja sembla ser un perillós costum que ha arrelat profundament, li ha sobrat el seu habitual repertori de «llengua amb taperes». La primera groga, del tot prescindible, per protestar. La segona groga també, evidentment i igual de prescindible que la primera, per protestar, amb l'agreujant que l'Escolar ja jugava amb un jugador menys. Pens, que la banqueta té la seva part de responsabilitat amb aquesta expulsió, doncs, tothom sap que n'Ivan li va aquesta lletania dislocada. Tenint una targeta, i coneixent els seus antecedents penals, una substitució d'hora, haguera estat un signe de sentit comú per part del nostre gran entrenador. Però no... estam abonats al patiment i a l'angoixa. És el nostre destí!

Com a lateral esquerre a jugat en Xavi Granados. Avui ho ha fet molt bé. Molsut en defensa i expeditiu amb atac. Ha sabut, com fa moltes de vegades, provocar i treure de polleguera als seus rival. En conseqüència, ha aconseguit unes quantes targetes grogues pels seus marcadors. El seu costat ha estat ben guarnit i no ha sigut l'habitual punt dèbil, per on, solem patir de valent. Ara bé... com sempre, amb motiu o fora motiu, ha tornat a ser amonestat per fer ús, inadequadament, d'un exabrupte mal interpretat per l'assistenta de banda. Aquesta absurda interpretació, per part de l'àrbitre, ha significat la vermella directa per en Granados molt empipat. Aquest succeït ha deixat, a uns moments d'especial importància del joc, a l'equip amb un jugador menys. Les subtileses i les gràcies d'en Xavi i d'en Ivan han fet que l'Escolar acabes el partit amb dos jugadors menys, posant en vertader perill, uns punts força necessaris i lluitats. Aquestes conductes, perfectament, són evitables i s'han d'evitar.

Sabent el que ens juguem a cada partit i, tocant de peus a terra, crec que seria important fer una assenyada reflexió per part del director d'aquesta orquestra. Jo, amb la meva edat i amb els trons que ja duc pegats, no crec en les casualitats ni amb l'amor de les tres taronges. Hi ha jugadors que, per la seva naturalesa i forma d'interpretar el futbol, són propensos i fan mèrits continuats per rebre targetes, ser expulsats, deixar a l'equip amb inferioritat i jugar, injustament, amb l'esforç comú de tot l'equip. Si aquesta conjuntura es torna a donar, evidentment, els responsables ja no seran aquests jugadors que, al cap hi ha la fi, fan i donen tot el que poden. Convindria fer un pensament...

Com a pivot el majúscul Joan Sard. Un dels destacats i tal volta un dels millors del partit d'avui. Es nota força la dependència que té el conjunt d'en Joan. És el vertader equalitzador del joc de l'Escolar. Aporta equilibri i solvència en tot moment i en tots els llocs del camp. No escatima energia per estirar l'equip. Un palès puntal que ha pogut marcar l'important gol de l'empat.

Al carril dret en Lluís Maya. Hi ha posat galons i ha sabut compenetrar-se amb en Juanma. Ha aportat equilibri a l'equip, ha fet quilòmetres ajudant a la creació de jugada, ha fet ajudes en defensa i ha pres part de l'atac. Al carril esquerre en Javi Garcia. Ha estat bé, aprofitant la seva punta de velocitat i habilitat per fer contínues jugades de ruptura per la seva banda. Al centre de la mitja un perseverant Jaume Faba, que com ja he dit abans, ha estat un dels destacats del partit d'avui. L'altre centrecampista ha sigut n'Edu Flaquer. No puc afegir res més del ja dit. De traca i mocador Edu! Enhorabona!!




A la punta de l'atac, com ja he dit més amunt, n'Abdou. Tampoc hi puc afegir res més. Superior Abdou!

Des de la banqueta han sortit Javi Maya, Franco, Juanma Morales i en Juanlu Flaquer que sembla haver superat les seves sabudes molèsties físiques. Cal dir la preocupant projecció d'en Franco. Un jugador que a la seva primera intervenció, fora tocar pilota, ha estat amonestat amb una groga, a causa de una entrada esgarrifosa i a destemps, que ha fet sobre un jugador del Consell. Aquesta targeta ha significat que els nostres dos centrals, al moment més important i decisiu del partit, juguessin amb una targeta cada un. Això és per fer-s'ho mirar... Increïble però cert!

El partit ha sigut entretingut, malgrat pesar molta pena per la incertesa del marcador, hem sortit satisfets del que s'ha pogut veure a dintre del camp. L'Escolar ha jugat amb massa espai entre les seves línies. Aquests metres els ha aprofitat un Consell ben organitzat. Molt prest, al minut vuit, després d'una greu errada d'en Torres el Consell s'ha avançat al marcador. L'Escolar ho provava per banda. Tant en Juanma Crespo com en García han projectat l'atac gabellí. Jugades que morien un cop trepitjar l'àrea gran del Consell. Al minut vint-i-u en Joan Sard dins un embolic ha aconseguit marcar el gol de l'empat que, en certa manera ha aportat tranquil·litat a l'equip i a la grada. La primera part ha acabat amb una bona jugada que en Faba no ha pogut acabar-la amb gol per molt poquet.

La segona part ha estat molt semblant a la primera. Tal volta el joc ha sigut més espès i menys vistos que a la primera part. Al minut seixanta-u n'Edu Flaquer d'esquena a la porteria i fent unes estisores arran de gespa ha marcat el gol que ha avançat a l'Escolar al marcador. Un increïble i fantàstic gol, que ha motivat, que els seguidors gabellins assistents ens llevéssim el capell amb senyal d'admiració i alegria. Un golàs!

Més tard han arribat les maleïdes expulsions. Primer la de n'Ivan i després la d'en Xavi. Aquesta circumstància ha fet que els darrers minuts hagin sigut d'infart i de pedres als ronyons. El Consell ha posat setge a la nostra porteria que, gràcies a la bona actuació de n'Alexis, no ha aconseguit empatar el partit.

Un àrbitre nefast ha concedit moltes de facilitats a un Consell molt amic d'aquest negat de l'arbitratge. A una fragant agressió fora pilota, en vers d'expulsar a l'infractor, sols li ha mostrat una tova targeta groga. Ha tingut els dallonses d'afegir fins a sis minuts de descompte. Sobre aquests sis minuts n'ha afegit, encara, dos més. Al·lucinant! No acabem d'entendre com poden enviar un àrbitre mancat de personalitat, tan confraternitzat i en tan bona sintonia amb l'equip visitant. Un autèntic escàndol i despropòsit federatiu. Un més per afegir a la llista! Però...

La setmana vinent afrontarem un interessant encontre dins un Port de Sóller en hores baixes. Un desplaçament a l'altre costat de món davant d'un equip que a primera vista pot semblar assequible. No ens podem confiar: fins als més beneits fan rellotges! Vigileu al·lots! Aquests tres punts poden ser de vital importància per enfortir la nostra classificació, motivació i esperances.

Fins aleshores, que vostès s'ho passin d'allò més bé!
Visca l'Escolar victoriós!



Destacar la bona temporada dels cadets que encapçalen la classificació del seu grup i que guanyaren 11-1 a La Unión.


Biel Torres