Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1374
Santa Maria 2 – Escolar 3 - Toni Serapio anuncia la seva retirada.


Benvinguts siau estimats amics tots quan sou...

Bon partit el disputat avui pel nostre Escolar al municipal de Santa Maria. La veritat sigui dita que els verds han fet una primera part de traca i mocador. N'Isma Venera ha tornat als seus orígens i amb un sistema d'1-3-2-3-2 ha aconseguit emportar-se els tres punts en disputa. La novetat del partit ha estat l'alineació de n'Alfonso Mesa porter de l'equip juvenil, perquè n'Alexis, tota aquesta setmana ha estat malalt. La defensa de tres ha estat composta per Xavi Granados, Jaume Torres que després de tota una temporada pegant tombs per un sense fi de posicions, avui i per primera vegada a aquesta lliga, l'han col·locat al seu lloc natural. Ens ha recordat a aquell jugador que juntament amb en Miquel Martí va formar una de les defenses més sòlides de la segona regional. Com a tercer central ha jugat n'Ivan Campos. Com a pivots defensius han actuat en Nico Salazar i en Toni Miquel Fajardo. La medul·lar ha estat formada per en Toniet Serapio per la dreta, n'Edu Flaquer pel centre i Juanlu Flaquer a l'esquerre. A la punta de l'atac han sortit en Miki Ruedas i en Xavi Barrantes. També han jugat, sortint des de la banqueta: Abdu II, Hèctor, Juli, Álvaro Diaz i n'Adrià Lopez.

La primera part ha començat amb un Escolar espectacular que ha fulminat a un Santa Maria que no es creia la piconadora que li estava passant, impietosa, per damunt. Al minut dos del partit, després d'una bona i ràpida jugada per banda esquerra i, després d'uns quants rebots, en Ruedas ha marcat d'una rematada de cap el zero a un. Al minut deu i, encara amb l'alegria del primer gol dins el cos; en una pilota a l'esquena de la defensa vermella, servida magistralment per Edu Flaquer, ha deixat a Ruedas franc i amb la pilota controlada encarant la porteria contrària. Ja dins l'àrea, un jugador del Santa Maria, desllorigat, enfront de la superioritat tècnica del jugador de l'Escolar, no li ha quedat altra alternativa que amarrar i tomar en Ruedas. L'àrbitre, molt ben situat dins el terreny de joc, ha xiulat, la indiscutible pena màxima. En Toniet Serapio, el nostru 'cavallet de bastos', el que mai falla, s'ha cuidat d'executar la falta des dels
onze metres, posant un merescut i esperançador zero a dos. L'Escolar ha desplegat un joc esplèndid, ràpid i precís. L'ha tocada pràcticament a dos tocs i ha aprofitat els jugadors de banda, Juanlu i Serapio, per a cop de profunditat i ruptura, imprimint un ritme vertiginós al joc i fer-se els amos i senyors del partit. Els de Santa Maria ni la veien ni l'ensumaven. Marejats, s'han rendit davant l'aclaparadora superioritat dels verds-i-blancs. Un cop aconseguit el zero a dos, l'Escolar s'ha dedicat a tocar la pilota amb molt poc tocs, sorprenent un inspirat i hàbil Ruedas, que ha disposat d'unes quantes bones i interessants ocasions per engrandir la diferència al marcador. Molt bé Ruedas!






L'Escolar quan no podia avançar, molt intel·ligent temporitzava, ordenava posicions i fent un gran 'rondo' han fet estèril l'esforç de l'equip local. La nostra defensa tocava i tocava fins que s'obria la possibilitat de passar l'esfèrica amb avantatge. En Torres ha fet un veritable recital, ajudat per n'Edu Flaquer, de com sortir jugant des de posicions defensives. Tot l'equip al complet és digne de mencionar i destacar pel gran joc desplegat, la despesa física invertida i un domini complet de totes les facetes del joc. Gran primera part de l'Escolar que sols ha permès un tou tret del Santa Maria, que ha sortit per sobre del travesser de la porteria defensada per n'Alfonso!

Dins del temps de descans l'entrenador local ha realitzat tres canvis d'una tacada. En Jaume Pou, el seu número denou ha sigut un vertader maldecap per la nostra defensa i sobretot per en Xavi Granados. De fet, després d'una innocent falta a uns cinc metres de la retxa de l'àrea gran de l'Escolar, aquest jugador, al minut cinquanta-un, ha marcat d'un potent tret creuat el zero a un. Aquest gol ha enfortit la moral de l'equip local que, al minut setanta-dos, després d'un mal rebot, ha deixat al davanter local, entotsolat, enfront del jove porter gabellí empatant el partit.

A aquesta segona part, el domini del joc i de l'espai ha estat molt més repartit que a la primera part. Els dos equips han fet mèrits i no han escatimat esforços per decantar l'encontre a favor seu. Arribat l'empat els fantasmes de sempre han començat a fer acta de presència. Hi ha hagut moments de dubtes alternats amb bones jugades d'atac. De fet, l'Escolar ha gaudit de fins a quatre grans ocasions clares de gol. Un u contra u d'en Ruedas amb el porter del Santa Maria no ha acabat en gol per molt poc. Una jugada individual d'Edu Flaquer ha estat avortada per una mà miraculosa del bon porter local. En Juli Cabalgante ha estavellat una forta pilotada al travesser de la porteria del Santa Maria i en Juanlu Flaquer, en clara avantatge, no ha pogut rematar una pilota que haguera significat l'un a tres del marcador. L'Escolar semblava cansat, el gran esforç físic realitzat a la primera part començava a passar una factura que posava en perill l'empat que mostrava el marcador. Isma Venera, llegint intel·ligentment les circumstàncies del partit, ha començat a moure la banqueta. Amb els jugadors sortits des de la banqueta, l'ànim i el to físic de l'equip ha refrescat, tornant a les acaballes del partit a dominar i a crear jugades de perill. Ha estat dins dels minuts de descompte, a una bona jugada d'en Juli que ha passat a n'Hèctor i, després d'uns quants segons de suspens, amb habilitat i mestria ha guanyat l'oposició del porter local. El dos tres ha sentenciat i decantat el partit a favor dels interessos dels gabellins deixant en dos pans de nassos els interessos del Santa Maria.

Victòria més que merescuda per part de l'Escolar que ha tornat a jugar un gran partit. Ha estat clarament superior i d'aprofitar les ocasions creades el resultat del partit haguera pogut ser de vertader escàndol. Molt bé a tot l'equip i a l'entrenador gabellí. Destacar a Edu Flaquer que ha tornat a fer un recital i una lliçó d'així com s'ha de jugar a futbol.





El nostre 'cavallet de bastos', l'amo i esperit de l'Escolar ens ha comunicat personalment que la pròxima setmana serà el seu darrer partit vestint la camiseta verda del seu estimat Escolar. El número desset, el
màxim golejador de l'Escolar i, el qui mai falla, ha decidit retirar-se del futbol federat després de tota una llarga vida entregada en cos i anima a aquest gran esport. Entre la feina i motius familiars troba que fins aquí ja n'hi ha prou. Amb ell i a l'espera del seu fill, acaba una gran nissaga d'espectaculars futbolistes que han fet història dins del nostre club.

Jo, pensant egoistament i pel bé del primer equip, crec que una temporada més hauria de continuar jugant. La veritat és que no serà el mateix veure el futbol fora poder gaudir de les evolucions, jugades i arengues típiques del nostre estimat 'cavallet de bastos'. Et trobarem a faltar Toni!

Desig, si és que aquesta retirada és definitiva, que a l'últim partit li sigui cedit el braçalet de capità i que, quan faltin pocs minuts i que quan sigui substituït, rebi la més gran ovació mai vista, sentida i escoltada
dins el Figueral. No n'estaria de més que el club, el Club Esportiu Escolar que, tantes i tantes de vegades ha defensat amb molt d'orgull en Toni Serapio, tingui un petit detall el dia del seu d'acomiadament i li faci entrega de qualque coseta que commemori aquesta data al bagatge d'aquest talentós i brau futbolista.

Jo... estimat Toniet, fora ser més que un simple aficionat i un enamoratde l'Escolar, et vull agrair des de les pàgines d'aquesta controvertida crònica, la teva dedicació, esforç i estimació de cap aquests colors que tant signifiquen per tanta i tanta de gent que coneixen el significat d'aquesta filosofia de vida que n'és el futbol mamat i viscut a Capdepera. Toniet... moltes de gràcies per tot!

L'últim partit d'aquesta incruenta, cruel i llarga temporada serà davant del Pollença i Port, el qual, es jugarà assolir l'ascens a primera preferent. Esperem, almanco, poder veure un partit com el que hem pogut presenciar aquest horabaixa de dissabte.
Estimats tots quan sou...
Visca l'Escolar victoriós!

Biel Torres