Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1104
Gràcies a la remodelació de categories que farà la FFIB, l'Escolar continuarà un any més a Primera Regional.



La Comissió Delegada de la FFIB, com a òrgan competent segons recullen els Estatuts de la Federació, ha aprovat  la modificació i remodelació del futbol regional de cara a la temporada 2022/23.

D’aquesta manera, la categoria de Regional Preferent , composta actualment per 20 equips a Mallorca, passarà a tenir-ne dos grups de 16 equips cadascuns.

No haurà cap canvi al grup d’Eivissa, format per 13 equips, ni al de Menorca, que en té 11 en l’actualitat.

Cap equip de Regional Preferent baixarà a Primera Regional, ni cap equip de Primera Regional, categoria on és l'Escolar, descendirà a Segona Regional.

La Primera Regional competirà amb dos grups de 16 equips cadascun.

Atesos que va haver la renúncia del Santanyí B a Segona Regional, un dels dos grups de la nova Primera Regional tendria només 15 equips, quedant impar.

Per tant, la FFIB permetrà al millor classificat del playoff de Tercera Regional a Segona que es disputarà en pocs dies, que ocupi aquesta plaça a Primera Regional.

Tots els equips de Segona Regional pugen automàticament a Primera i 8 equips de Primera pujaran a Regional Preferent en aquesta nova confecció.

S’elimina la categoria de Tercera Regional, que ja no existirà a partir de la pròxima temporada, sent la nova Segona Regional (està per veure si de dos o tres grups) la darrera categoria del futbol regional a Mallorca.