Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1099
Escolar 0 - Algaida 1




Benvinguts siau amics tots quan sou...
Partit corresponent a la trenta-quatrena jornada del campionat de lliga de primera regional. A hores d'ara sols quatre jornades per endavant resten per acabar aquest insofrible captiveri.

Podem dir que avui s'han vestit fins a quatre juvenils. Dos, Hèctor i Barrantes que han sortit de titulars i N'Álvaro Ramos i n'Adrià Manuel que ho han fet de suplents. Per acumulació de targetes s'han perdut el partit en Toni Serapio i en Nico Salazar. En Javi Garcia ha tornat a ser de la partida i, en Javi Maya, malgrat vestir-se i ocupar lloc a la banqueta, no pot jugar perquè està en certes molèsties musculars.

Dins l'1-4-1-4-1 l'equip titular d'avui ha estat el següent: n'Alexis Lionel Lima, l'aranya del Figueral, que avui fora dubtes ha estat un dels millors. A la primera part ha realitzat una triple aturada digna dels millors porters de primera divisió. Ha estat molt segur durant tot el partit, malgrat qualque sortida esguerrada que ha sortit a caçar gambosins.

Javi Garcia, Ariel Franco, Campos i Xavi Granados a la defensa. M'ha agradat la contundència d'en Franco que veritablement sembla una segadora quan rep i entra al davanter. En Granados ha estat, a la primera part, expeditiu. Ha pujat la banda amb encert i solvència. Creiem que l'àrbitre del partit, al minut dos del partit li ha furtat un clar penal. Hem trobat a faltar les clàssiques galopades per banda d'en Garcia, suposam que, mancat de ritme de joc i de minuts, s'ha volgut, encertadament, dosificar. En Campos també ho ha fet bé, jugant fàcil i fora complicar-se.



Toni Miquel Fajardo com a pivot defensiu. S'ha cuidat de sortir jugant amb la pilota per cercar opcions d'atac. S'ha mostrat i en tot moment ha donat la cara. Com a mitjos han actuat en Ruedas per la dreta. A la primera part ens ha recordat aquell jugador que ens enlluernà amb les seves clàssiques corregudes per banda. Ha creat perill, però li ha faltat definir a l'acabament de la jugada. En Barrantes i n'Edu Flaquer al centre del camp. Ja hem dit en diferents ocasions de la demostrada qualitat d'en Barrantes i que molt segur, a la pròxima temporada, serà complicat que un equip de superior categoria no se l'emporti. Edu Flaquer avui ha fet un vertader recital de futbol i dispendi físic, per aquest cronista, el millor de tots fora dubte. Ha baixat a cercar pilotes; ha creat i dirigit a l'equip. Ha treballat amb defensa i amb atac fora escatimar esforços. A banda esquerra en Juanlu Flaquer que a la primera part ha estat molt incisiu aprofitant l'espai de què ha disposat per banda. Ha tingut una clara ocasió de gol amb un u contra u amb el porter de l'Algaida. És molt estrany que un jugador de la seva qualitat i tècnica falli una ocasió com la que ha tingut.

En punta ha jugat n'Hèctor, que avui si ha sigut el davanter que necessita l'Escolar. Molt participatiu amb el joc d'atac ha disposat de dues clares ocasions de gol. Sols la seva joventut i la poca experiència han fet que aquestes dues ocasions no hagueren acabat amb gol. Hèctor al minut setanta ha estat substituït pel bon al·lot d'en Abdu. En Juli ha substituït a en Franco i en Dani Sales ha sortit per en Juanlu Flaquer.

L'Escolar ha jugat una primera part molt bona. Feia molt de temps que no veien un Escolar amb un joc tan lluït i ben trenat. Podem dir que tot l'equip ha defensat i tot l'equip s'ha bolcat a l'hora d'atacar. Hem jugat un futbol complet i de molt de quirats amb suports amb curt i amb desmarcades amb ruptura. Amb triangulat i amb desbordat al rival fent parets i jugant amb pocs tocs. Hem aprofitat la profunditat, la ruptura i en certes vegades el contraatac. Hem sigut els dominadors de la pilota, de l'espai i hem ocupat en veritable precisió la posició. Hem aconseguit anul·lar a un granític Algaida que amb dues solvents i ben marcades línies de quatre jugadors han complicat les intencions de l'Escolar. Destacar la dependència algaidina del seu número 10 que és el catalitzador i conductor del joc de l'equip blau. El seu capità i punta, el número 14, és un vertader perill. Sempre ha estat ben col·locat i ha punt per finalitzar perillosament la jugada.




La primera part ha sigut clara per un Escolar que avui en volia. Ha estat clarament superior a tot un segon classificat que, fora dubtes, sap molt bé quin ha de ser el seu joc i quins són els seus objectius. A aquesta primera part, com ja he dit, ens han pispat un clar penal a sobre en Granados. N'Hèctor a fallat dues clares ocasions de gol i en Juanlu, un u contra u, amb el porter algaidí. Les oportunitats que ha disposat l'Algaida les ha desbaratades i anul·lades molt bé n'Alexis en repetides ocasions. Si la primera part haguera acabat amb un resultat de quatre a un favorable als interessos dels verds-i-blancs hauria estat un marcador del tot just.

La segona part ha començat amb un triple canvi per part de l'Algaida. El número vint algaidí, un dels canvis realitzats, ha sigut determinant amb la victòria de l'equip visitant. Un Algaida que ha tirat de recursos, de veterania i ha fet dues passes endavant. Arran de molts de minuts ha portat la iniciativa del joc i ha fet que l'Escolar replegues efectius i es defensés amb certa dificultat. Ha sigut sobre el minut vint, a una treta de cantonada a favor de l'Escolar mal defensada pels nostres i a una clara i boníssima jugada de contraatac per part de l'Algaida que ha estat quan ens han marcat el zero a un. Aquest gol, malgrat que ens dolgui, ha fet justícia amb què es podia veure, aleshores, a dintre del camp de joc.

L'Escolar no s'ha acoquinat i, ha intentat posar més revolucions al partit. Malgrat això, morí drets com els valents, sols amb una única ocasió durant tota la segona part, hem creat una clara ocasió de gol Ha sigut en Ruedas, en una pilota que ha guanyat l'esquena als defensors visitants, que s'ha plantat tot sol davant el porter dels blaus. En Ruedas li ha creuat, a la sortida del porter, la pilota. Aquesta, ha sortit fregant el pal dret de la porteria defensada per l'Algaida. Una vertadera llàstima, perquè un empat, haguera fet justícia del que avui hem pogut presència dins el terreny de joc del Figueral.






En resum podem dir que l'Escolar ha realitzat un gran primera part i que la segona ha anat a remolc d'un Algaida que ha imposat els seus galons de segon classificat. Massa premi ha tingut l'equip del Pla de Mallorca pel tou joc que ha desplegat. Un empat haguera sigut, vist el que hem vist, el resultat més just. Un Escolar que sota la magnífica direcció d'Edu Flaquer ens ha agradat força. Pens que aquesta dinàmica i conducta ha de ser la que ens portarà amb dignitat fins al final d'aquesta cruel i discreta actuació per la primera regional.

Pel pròxim desplaçament a Campanet l'equip recupera a Serapio, Salazar i en Torres. Qui sap si amb un poc de sort en Javi Maya també podrà ser de la partida. Si jugam com avui no hi haurà res a discutir ni per retreure.

Estimats tots quan sou... ens llegim. Bona setmana tinguin vostès!
Visca l'Escolar victoriós!

Avui, l'Algaida, el segon classificat de la categoria, fora fer res de res, s'ha emportat el premi gran de la tómbola.

Biel Torres